HomeΚΟΣΜΟΣΟι ακροδεξιοί οργανώνουν κινητοποιήσεις στο Σαν Φρανσίσκο

Οι ακροδεξιοί οργανώνουν κινητοποιήσεις στο Σαν Φρανσίσκο

Ενισχύεται η δράση τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακυρώθηκε μια διαδήλωση ακροδεξιάς οργάνωσης που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο Σαν Φρανσίσκο εξαιτίας του φόβου να ξεσπάσουν επεισόδια, ωστόσο μια άλλη θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, ανακοίνωσε η οργάνωση Patriot Prayer.

Η ακροδεξιά οργάνωση διευκρίνισε ότι σήμερα θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στο σημείο που θα γινόταν η διαδήλωση, ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση της την Κυριακή στη γειτονική πόλη Μπέρκλεϊ.

Παράλληλα αναμένονται πολλές αντιδιαδηλώσεις και η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο έχει κινητοποιήσει όλες της τις δυνάμεις για να αποφευχθούν τα επεισόδια.

«Αφού μιλήσαμε με την αστυνομία, αποφασίσαμε ότι η αυριανή διαδήλωση μοιάζει με παγίδα και πολλές ζωές θα βρεθούν σε κίνδυνο», δήλωσε σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook χθες Παρασκευή ο Τζόι Γκίμπσον επικεφαλής της Patriot Prayer.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρχε φόβος αντιρατσιστές διαδηλωτές ή υπέρμαχοι της λευκής υπεροχής να παρεισφρύσουν στη διαδήλωση με κίνδυνο να ξεσπάσουν «μεγάλης έκτασης επεισόδια», επιρρίπτοντας την ευθύνη για το γεγονός στον δήμαρχο του Σαν Φρανσίσκο και την βουλευτή των Δημοκρατικών Νάνσι Πελόζι, αλλά και στα μέσα ενημέρωσης που παρουσιάζουν την Patriot Prayer ως ρατσιστική οργάνωση.

Αντί για τη διαδήλωση η ακροδεξιά οργάνωση κάλεσε τους υποστηρικτές της να παραστούν σε μια συνέντευξη Τύπου στο Άλαμο Παρκ στις 14:00 (τοπική ώρα, 00:00 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου στο Σαν Φρανσίσκο. «Ζητάμε από την πόλη να φροντίσει για την ασφάλειά μας», τόνισε ο Γκίμπσον.

Ο δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο Εντ Λι απάντησε ωστόσο μέσω του Twitter ότι «δεν έχει ζητηθεί ούτε έχει εκδοθεί άδεια για το πάρκο Άλαμο αυτό το Σαββατοκύριακο», ενώ πρόσθεσε ότι η πόλη και οι δυνάμεις ασφαλείας είναι έτοιμες «για έκτακτα περιστατικά και αυθόρμητες εκδηλώσεις».

Ο Γκίμπσον φάνηκε να μην πτοείται και επεσήμανε ότι αν είναι παράνομο «να μιλώ στα μέσα από ένα δημόσιο πάρκο, ελάτε να με συλλάβετε».

Μια «Πορεία ενάντια στο μίσος» και μια άλλη συγκέντρωση με σύνθημα «Σαν Φρανσίσκο αντιστάσου» ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν σήμερα στο ίδιο σημείο με τη συγκέντρωση της Patriot Prayer.

Οι αρχές της πόλης φοβόντουσαν ότι ενδέχεται να ξεσπάσουν επεισόδια όπως αυτά στο Φοίνιξ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ή το Σάρλοτσβιλ στις αρχές του μήνα, όπου ένας υπέρμαχος της λευκής υπεροχής έριξε το αυτοκίνητό του εναντίον αντιρατσιστών διαδηλωτών με αποτέλεσμα να σκοτώσει μία γυναίκα.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν οι αντιδιαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ή θα ακυρωθούν.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση