HomeHL-WorldΠανικός για τον τυφώνα «Χάρβεϊ» στις ΗΠΑ: Μάχη στα σούπερ μάρκετ

Πανικός για τον τυφώνα «Χάρβεϊ» στις ΗΠΑ: Μάχη στα σούπερ μάρκετ

Τοπικοί παράγοντες ζητούν από τον κόσμο να εκκενώσει τα σπίτια του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κατάσταση πανικού δείχνουν να βρίσκονται οι κάτοικοι των περιοχών της Αμερικής που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες ο τυφώνας Χάρβεϊ. Οι Αμερικανοί έχουν κυριολεκτικά εισβάλει σε σούπερ μάρκετ και έχουν αδειάσει τα ράφια, δίνοντας μάχη για λίγο εμφιαλωμένο νερό και τρόφιμα.

Οι σκηνές που κατέγραψε η κάμερα παραπέμπουν σε… προετοιμασία πολέμου. Οι πελάτες του σούπερ μάρκετ πέφτουν σε κατάσταση απόλυτου πανικού πάνω στα νερά, αρπάζοντας ό,τι μπορούν να μεταφέρουν με τα χέρια τους, ενώ τα ράφια του καταστήματος αδειάζουν με κινηματογραφική ταχύτητα.

Αναφορές κάνουν λόγο για μεγάλες ουρές σε όλα τα καταστήματα τροφίμων και νερών στην περιοχή του Τέξας, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναγκάστηκαν να οδηγήσουν ακόμη και 30 λεπτά απόσταση, προκειμένου να βρουν νερό και τα τρόφιμα που μπορούν να διατηρηθούν για πολλές ημέρες εκτός ψυγείου.

hpa-super-market2

Ένας πολίτης δήλωσε σε τοπικό δίκτυο του Τέξας: «Το ψωμί τελείωσε. Η βενζίνη τελείωσε. Το νερό τελείωσε. Αν δεν τα έχεις προμηθευτεί ήδη, την πάτησες. Θα πρέπει να γίνεις φίλος με τους γείτονές σου».

Ο κυβερνήτης του Τέξας έχει διατάξει να ληφθούν προληπτικά μέτρα για τουλάχιστον 30 επαρχίες που βρίσκονται κοντά στην ακτή ή που θα επηρεαστούν από το πέρασμα του τυφώνα. Επίσης, έχουν επιστρατευτεί τουλάχιστον 700 άνδρες των επίλεκτων μονάδων στρατού, προκειμένου να βρίσκονται σε επιφυλακή και να επέμβουν όπου κριθεί απαραίτητο.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η ταχύτητα των ανέμων αναμένεται να ξεπεράσει τα 130 μίλια, ενώ τα επίπεδα της βροχής που θα πέσει θα είναι ιδιαιτέρως υψηλά.

hpa-tyfonas

Τοπικοί παράγοντες καλούν τους πολίτες, για λόγους ασφαλείας, να εκκενώσουν τα σπίτια τους κοντά στην ακτή και να βρουν καταφύγιο σε υψηλότερα επίπεδα γης ή ακόμη καλύτερα σε συγγενείς ή φίλους μακριά από της περιοχές που θα περάσει ο τυφώνας.

https://www.youtube.com/watch?v=2Z0EbaxMILU

Το Τέξας έχει να πληγεί από καταιγίδα του προβλεπόμενου επιπέδου από το 2008.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν δοθεί από τις αμερικανικές αρχές, ο τυφώνας ενισχύθηκε και αναβαθμίστηκε από την κατηγορία 2 στην κατηγορία 3.

Ο όγκος νερού που θα πέσει αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα άνω των 200 χιλιομέτρων.

Πάνω από 8 εκατ. άνθρωποι θα επηρεαστούν από τον τυφώνα, ενώ άλλο ένα εκατ. άνθρωποι θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή και προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση