HomeHL-EconomyΠαπανάτσιου: Συνήθης πρακτική το γεγονός ότι ένας στους τρεις δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του φόρου

Παπανάτσιου: Συνήθης πρακτική το γεγονός ότι ένας στους τρεις δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του φόρου

Εκτίμησε ότι θα πιαστούν οι στόχοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνήθη πρακτική χαρακτήρισε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, το γεγονός ότι το 28% των φορολούμενων δεν κατέβαλε την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν.

Ερωτηθείσα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου από το Πρακτορείο «104,9 FM» για το 28% των φορολογούμενων που δεν κατέβαλαν την πρώτη δόση, απάντησε ότι πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 30%.

Πρόκειται, όπως εξήγησε, για μια συνήθη πρακτική προκειμένου οι φορολογούμενοι να κάνουν χρήση της ρύθμισης των 12 δόσεων. Επιπλέον, έστω και αυτό το μικρό 2% αποτελεί ένδειξη, σημείωσε, προβλέποντας ότι οι στόχοι θα πιαστούν.

Στο ερώτημα για τη φοροδιαφυγή στις τουριστικές περιοχές, η αρμόδια υφυπουργός είπε στο «Πρακτορείο FM» ότι η πλειοψηφία των επαγγελματικών δίνει αποδείξεις, γι’ αυτό και η αύξηση κατά 20% του τουριστικού κύματος αποτυπώνεται αντίστοιχα και στα έσοδα.

Όσον αφορά το λαθρεμπόριο καυσίμων, η Κ. Παπανάτσιου είπε ότι είναι πολύ καλή η κατάσταση, θαύματα όμως δεν μπορούσαν να γίνουν -διευκρίνισε- δεδομένου ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν βρήκε ούτε μία εφαρμοστική σε συνέχεια των νόμων που είχε ψηφίσει η ΝΔ.

Σημειώνεται ότι ήδη η Εφορία έχει αποστείλει ειδοποιητήρια σε όλους όσοι δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του φόρου και τους καλεί να τακτοποιήσουν να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές υποχρεώσεις τους εντός 15 ημερών.

Ταυτόχρονα, τους προειδοποιεί ότι οι προϊστάμενοι της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν στη λήψη διοικητικών, αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξη των οφειλών.

Περίπου τρεις στους 10 φορολογούμενους δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων στις 31 Ιουλίου με αποτέλεσμα την υστέρηση των εσόδων κατά 350 εκατομμύρια.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση