Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς σε λίγες ώρες, το Υπουργείο Παιδείας θα δώσει στη δημοσιότητα τις βάσεις εισαγωγής για τα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως έχει ήδη προαναγγελθεί οι βάσεις θα ανακοινωθούν στις 10:00 το πρωί, μαζί με τα στατιστικά στοιχεία και αυτομάτως θα “ανοίξει” η εφαρμογή https ://results.it.minedu.gov.gr στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, μέσω της οποίας οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορηθούν άμεσα τη Σχολή στην οποία εισάγονται.

Υπενθυμίζεται πως ως κωδικό πρόσβασης θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον 8ψήφιο προσωπικό κωδικό τους, καθώς και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων, δηλαδή του επιθέτου, του ονόματός τους, του πατρώνυμου και του μητρώνυμού τους.

Και στα σχολεία οι πίνακες

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των βάσεων, οι πίνακες με τα ονόματα των εισακτέων και μόνο, θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, οι οποίες με τη σειρά τους θα μεριμνήσουν ώστε να διανεμηθούν σε όλα τα λύκεια, προκειμένου να αναρτηθούν σε εμφανές και προσβάσιμο σημείο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι νέοι φοιτητές, θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν στην ηλεκτρονική εγγραφή τους στο Πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ όπου και θα φοιτήσουν και κατόπιν θα ακολουθήσουν οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές. Η διαδικασία αυτή θεωρείται αναγκαία προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι για μετεγγραφή φοιτητές να μην χάσουν το εξάμηνο λόγω … γραφειοκρατίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση