HomeΕΛΛΑΔΑΚατατέθηκε το 70% της επιδότησης σε 2.049 νέους αγρότες

Κατατέθηκε το 70% της επιδότησης σε 2.049 νέους αγρότες

«Έλαβαν ως πρώτη δόση από 11.900 ευρώ έως 15.400 ευρώ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το 70% της συνολικής επιδότησης (ήτοι 25,5 εκατ. ευρώ) που δικαιούται καθένας από του 2.049 νέους αγρότες, κατατέθηκε στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όπως γνωστοποίησε, με σημερινή ανακοίνωση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι 2.049 δικαιούχοι έλαβαν ως πρώτη δόση από 11.900 ευρώ έως 15.400 ευρώ, αναλόγως του ποσού που έχει εγκριθεί ως επιδότηση για τον καθένα και αντιστοιχεί στο 70% της συνολικής επιδότησης για τον καθένα, που κυμαίνεται από 17.000 ευρώ έως και 22.000 ευρώ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συνολικά, οι νέοι αγρότες έχουν λαμβάνειν 43 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια που έχουν κατανεμηθεί για την Κεντρική Μακεδονία και όπως διευκρινίζεται «το σύνολο της επιδότησης, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα καταβληθεί με το πέρας του».

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ευχαρίστησε τους υπαλλήλους των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, που -όπως είπε- σε όλη τη διαδικασία τήρησαν τα χρονοδιαγράμματα:

«Με άριστο συντονισμό, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «έτρεξαν» τις διαδικασίες του προγράμματος από την έναρξή του, τις δυο αξιολογήσεις, μέχρι και την πληρωμή της πρώτης δόσης» τόνισε.

Είπε επίσης, ότι η ΠΚΜ εξακολουθεί να δίνει μάχη για να ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι 1.133 επιλαχόντες, που πληρούν όλα τα κριτήρια να καταστούν δικαιούχοι των επιδοτήσεων. «Είναι κάτι που δεν έγινε, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, την οποία καλούμε για ακόμη μια φορά να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε κανένας νέος που το δικαιούται να μη μείνει εκτός προγράμματος» σημείωσε.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει συντονισμένα και μεθοδικά την προσπάθεια για να ικανοποιηθούν και όσοι κατέθεσαν αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα, αλλά με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έμειναν εκτός επιδοτήσεων ως «επιλαχόντες», παρά το γεγονός ότι πληρούσαν τα κριτήρια.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες μας θα ολοκληρώσουν εντός χρονοδιαγραμμάτων και την εξέταση των ενστάσεων» επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Φάνης Παπάς.
newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση