HomeΚΟΣΜΟΣΔύσκολη δουλειά η ανάδειξη της καλύτερης σοκολάτας της Αυστραλίας

Δύσκολη δουλειά η ανάδειξη της καλύτερης σοκολάτας της Αυστραλίας

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται...

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε, σήμερα, στο Σίνδεϊ η Βασιλική Εκθεση Σοκολάτας στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι δοκιμαστές της χώρας με σκοπό να αναδείξουν την καλύτερη χειροποίητη σοκολάτα της Αυστραλίας. Κι ενώ κάποιοι μπορεί να σκεφτούν ότι πρόκειται για εύκολη δουλειά, ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής υποστηρίζει πως δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα.

«Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι είναι εύκολο, μετά όμως από 130 δείγματα το τελευταίο πράγμα που θέλεις πια να εξετάσεις είναι περισσότερη σοκολάτα», δήλωσε στο Xinhua ο Βαν ντερ Βελντεν και πρόσθεσε πως «είναι πραγματικά συναρπαστικό και ιδιαίτερα διασκεδαστικό, να ανακαλύπτουμε νέες πρωτοποριακές γεύσεις. Πάντα ενθουσιαζόμαστε όταν συμβαίνει κάτι καινούργιο».

Στην Εκθεση εξετάσθηκαν 18 εμπορικές κατηγορίες σοκολάτας, μπάρες και διακοσμητικά σοκολατένια δείγματα και σύμφωνα με τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής η διαδικασία της επιλογής απαιτεί μεγάλη πειθαρχία, συγκέντρωση και πάνω απ’ όλα αγάπη για την σοκολάτα.

«Δεν πρόκειται για τις γευστικές μας προτιμήσεις. Ολοι έχουμε τις δικές μας προτιμήσεις, για τον λόγο αυτό πρέπει πραγματικά να αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας αρέσουν και να ακολουθήσουμε μία πιο τεχνική προσέγγιση», διευκρίνισε ο ντε Βελντεν.

Οι νικητές της έκθεσης θα ανακοινωθούν στο Σίνδεϊ στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στην Αυστραλία η βιομηχανία της σοκολάτας αξίζει περισσότερα από 6 δισ. αυστραλιανά δολάρια (4,73 δισ. ΗΠΑ) και ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος υποτομέας της είναι τα νέα και καινοτόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας. Η Βασιλική Γεωργική Εταιρεία χαρακτηρίζει πολύ συναρπαστική την τάση αυτή γιατί πρόκειται για ανθρώπους που ξεκινούν με το ακατέργαστο προϊόν, τον σπόρο του κακάου, ο οποίος στη συνέχεια μετατρέπεται σε μία πλάκα σοκολάτας.

Τα καλά νέα για τους λάτρεις της σοκολάτας είναι ότι τα παραδοσιακά προϊόντα που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, συχνά παρασκευάζονται με μαύρη σοκολάτα καλύτερης ποιότητας τα οποία είναι πολύ πιο υγιεινά.

«Κατ’ αρχάς πιστεύω ότι η σοκολάτα είναι θεσπέσια, εκτός όμως από αυτό έχει και ευεργετικές ιδιότητες καθώς περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία μας βοηθούν να νιώθουμε καλά», υπενθύμισε ο ντερ Βελντεν.

Ως γνωστόν, η σοκολάτα βοηθά τον οργανισμό μας να απελευθερώνει σεροτονίνη, έναν νευροδιαβιβαστή ο οποίος δρα ως αντικαταθλιπτικό και κυριολεκτικά μας βοηθά να νιώθουμε καλά.

Tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση