HomeHL-9Μπαράζ εντοπισμού φυτειών από την ΕΛ.ΑΣ

Μπαράζ εντοπισμού φυτειών από την ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθη ένας καλλιεργητής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθημερινά δίνει αποτελέσματα η μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού φυτειών κάνναβης που έχει ξεκινήσει η τοπική ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, εντοπίστηκαν στα Χανιά συνολικά οχτώ φυτείες ενώ συνελήφθη και ένας 50χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε χθες σε εφτά χωριά των Δήμων Πλατανιά και Αποκορώνου όπου εντοπίστηκαν 8 φυτείες κάνναβης και ξεριζώθηκαν 2.230 δενδρύλλια.

Οι φυτείες εντοπίστηκαν σε δύσβατες, ορεινές περιοχές, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν τα δενδρύλλια της κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα φυτά έφθαναν στο ύψος τα τρία μέτρα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνες, προέκυψε ότι ο 50χρονος συλληφθείς ήταν ο καλλιεργητής της μίας εκ των φυτειών στον Πλατανιά, στον χώρο της οποίας βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν 700 γραμμάρια κάνναβης.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ακόμη 445 γραμμάρια της ίδιας ουσίας, ζυγαριά ακριβείας και πλήθος άλλων πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των φυτειών.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Χανίων.

Στην επιχείρηση εξερεύνησης και εντοπισμού της ΕΛ.ΑΣ, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας  Χανίων και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και Ρεθύμνου.

Ξεριζώθηκαν άλλα 1500 δενδρύλλια στο Ρέθυμνο

Στο μεταξύ, όπως έγραψε νωρίτερα το cretapost, στο πλαίσιο των ίδιων εντατικοποιημένων επιχειρήσεων των διωκτικών αρχών, εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή του δήμου Ρεθύμνου άλλα 1500 δενδρύλλια σε φυτεία την οποία οι καλλιεργητές είχαν αναπτύξει σε δασώδη περιοχή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση