HomeHL-9Ο καιρός του τελευταίου Αυγουστιάτικου σαββατοκύριακου

Ο καιρός του τελευταίου Αυγουστιάτικου σαββατοκύριακου

Διαβάστε την πρόγνωση του μετεωρολόγου Μιχάλη Καρακατσάνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ασθενείς τοπικές βροχές στα ορεινά επηρεάζει τον καιρό της Κρήτης το ψυχρό μέτωπο που διέρχεται τη χώρα μας, επισημαίνει ο μετεωρολόγος Μιχάλης Καρακατσάνης, ο οποίος αναφέρεται και στον καιρό του τελευταίου αυγουστιάτικου σαββατοκύριακου.

Πιο συγκεκριμένα για τις σημερινές καιρικές συνθήκες ο μετεωρολόγους υπογραμμίζει:

«Τις θερμές ώρες της ημέρας και κυρίως στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα θα σημειώνονται ασθενείς τοπικές βροχές στα μεγαλύτερα υψόμετρα καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες μέτριας έντασης.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν κυρίως είναι τα ορεινά τμήματα των νομών Χανίων και Ρεθύμνου και λιγότερο οι Νομοί Ηρακλείου και Λασιθίου».

Συνεχίζονται την Πέμπτη τα μελτέμια

Από αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση του κ. Καρακατσάνη, «τα αυγουστιάτικα μελτέμια θα συνεχιστούν με ένταση 6 και τοπικά 7 μποφόρ στα κεντρικά, θαλάσσια αλλά και τα ανατολικά τμήματα του νησιού  με την θερμοκρασία να βρίσκεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα».

Όσο για το επικείμενο σαββατοκύριακο, το τελευταίου του Αυγούστου, ο μετεωρολόγος επισημαίνει ότι «το διήμερο θα κυλίσει με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές συννεφιές τις πρωινές ώρες, σε Χανιά και Ρέθυμνο, την θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή καθώς και ενισχυμένους βοριάδες».

Διαφήμιση
Διαφήμιση