HomeΚΟΣΜΟΣΟι τελευταίες στιγμές του μακελάρη της Βαρκελώνης -Ερημίτης σε αμπελώνα

Οι τελευταίες στιγμές του μακελάρη της Βαρκελώνης -Ερημίτης σε αμπελώνα

Έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ρακένδυτος και καταπονημένος, ο οδηγός του βαν της επίθεσης στη Βαρκελώνη Γιουνές Αμπουγιακούμπ -ο άνθρωπος που έπεσε χτες νεκρός από αστυνομικά πυρά- είχε κρυφτεί σε έναν αμπελώνα περίπου 50 χλμ από το κέντρο της πόλης που αιματοκύλησε.

«Εμοιαζε με ερημίτης. Ηταν βρώμικος» αναφέρει σχετικά η ισπανική εφημερίδα  Lavanguardia, περιγράφοντας τις εικόνες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι οι αστυνομικοί μετά από ανθρωποκυνηγητό τεσσάρων ημερών.

Η ίδια εφημερίδα εκτιμά ότι 0 22χρονος μακελάρης έφτασε στον αμπελώνα στο Σούμπιρατς αφού πρώτα περπάτησε περίπου 50 χλμ και διένυσε δάσος, αγροκτήματα και θαμνώδεις περιοχές.  Η ισπανική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Αμπουγιακούμπ φορούσε δύο μπλούζες όταν έπεσε νεκρός, πιθανώς σε μια προσπάθεια να κρύψει την ταυτότητά του.

makelaris-varkeloni-800

«Δεν είχε μαζί του κάποια τσάντα, ούτε τηλέφωνο ή χρήματα. Είχε στην κατοχή του δύο μαχαίρια και ένα ξυραφάκι με τις λάμες τυλιγμένες σε πλαστικό» αναφέρει το δημοσίευμα, και συμπληρώνει: «Πέθανε με τα μάτια του ανοιχτά, το πρόσωπό του είχε παραμορφωθεί από τις σφαίρες».

Ο επικεφαλής της Καταλανικής αστυνομίας, Ζοζεπ Λουίς Τραπερο, δήλωσε ότι δύο αστυνομικοί που υπηρετούσαν στο τοπικό τμήμα είχαν ενημερώσει τα κεντρικά ότι είδαν έναν ύποπτο άντρα στην περιοχή. Λίγη ώρα αργότερα, μια γυναίκα τηλεφώνησε στην αστυνομία και δήλωσε πεπεισμένη ότι είχε δει τον τρομοκράτη σε βενζινάδικο κοντά στον αμπελώνα.

Η ίδια γυναίκα φέρεται να είπε ότι ο άντρας της κίνησε το ενδιαφέρον επειδή φορούσε βαριά ρούχα και μακριά μπλούζα ενώ το απόγευμα ήταν ιδιαίτερα ζεστό. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν τον Αμπουγιακούμπ μέσα σε όχημα, κάτι το οποίο τελικά δεν επιβεβαιώνεται.

ambelonas-varkeloni-800

Η αστυνομία ερευνά το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο δράστης

Η Μαρία Βεντούρα, κόρη του ιδιοκτήτη του αμπελώνα, δήλωσε στην βρετανική Daily Mail ότι ο πατέρας της είχε δει ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στον χωματόδρομο κοντά στο σημείο όπου συνελήφθη και εσφαλμένα θεώρησε ότι ο τρομοκράτης οδηγούσε.

Ο Τραπερο αποκάλυψε ότι ο τρομοκράτης επιχείρησε να διαφύγει από το σημείο αλλά τελικώς οι αρχές κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον 22χρονο να τους πει το όνομά του, εκείνος σήκωσε την μπλούζα του και τους έδειξε μια «ζώνη με εκρηκτικά». Οι άντρες της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών ανακοίνωσαν λίγη ώρα αργότερα ότι η ζώνη δεν είχε εκρηκτικά.

abelonas-varkeloni802

Η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά το ενδεχόμενο ο μακελάρης της Βαρκελώνης να είχε κάποιον συνεργό στην περιοχή από τον οποίο να δέχτηκε βοήθεια.

Μέχρι στιγμής, όμως, κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχτεί. Ορισμένα ισπανικά ΜΜΕ εικάζουν ότι ο Αμπουγιακούμπ κατευθύνθηκε προς την περιοχή αυτή επειδή εκεί κατοικούν αρκετοί Μαροκινοί μετανάστες και έτσι δεν θα κινούσε υποψίες.

Η δήμαρχος της περιοχής Μαρία Ροσέλ αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα της γυναίκας που κάλεσε την αστυνομία και ουσιαστικά οδήγησε στη σύλληψη του τζιχαντιστή. Με tweet της, η καταλανική αστυνομία ευχαρίστησε την «Πολίτη Χ» για τις πληροφορίες που οδήγησαν στη σύλληψη του επικίνδυνου άντρα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση