HomeΚΟΣΜΟΣΛιγότεροι παράτυποι μετανάστες στις ΗΠΑ από το Μεξικό επί Τραμπ

Λιγότεροι παράτυποι μετανάστες στις ΗΠΑ από το Μεξικό επί Τραμπ

Δήλωση από αξιωματούχο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που επιχειρούν να διασχίσουν τα σύνορα του Μεξικού και των ΗΠΑ κατέγραψε σημαντική πτώση φέτος σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος επισκέπτεται σήμερα την Αριζόνα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, για να συναντηθεί με συνοριοφύλακες.

Όπως επισήμανε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, 126.472 άνθρωποι εμποδίστηκαν από τις αμερικανικές αρχές να διασχίσουν τα νότια σύνορα της χώρας, το διάστημα μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 31ης Ιουλίου, ήτοι καταγράφηκε πτώση κατά 46% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Συνολικά, ο αριθμός των απελάσεων από τις ΗΠΑ μειώθηκε, λόγω της επιβράδυνσης του ρυθμού αφίξεων των παράνομων μεταναστών.

Την ίδια ώρα η αμερικανική διοίκηση εκθειάζει τη νέα πολιτική της των συλλήψεων, στο εσωτερικό της χώρας, παράτυπων μεταναστών ή αλλοδαπών που έχουν παραβιάσει τους όρους του καθεστώτος παραμονής τους. Αυτές τις συλλήψεις έχει αναλάβει να επιβλέπει η υπηρεσία ICE (Immigration and Customs Enforcement). Σύμφωνα με έναν άλλο αξιωματούχο, ο αριθμός τους έχει αυξηθεί κατά 44% σε διάστημα ενός έτους, ενώ οι επαναπροωθήσεις στα σύνορα προσώπων αυτής της κατηγορίας έχουν καταγράψει άνοδο 32%.

«Το μήνυμα είναι το εξής: εάν έρθετε εδώ, θα σας προσαγάγουν, θα σας συλλάβουν και θα σας απελάσουν από την χώρα» υπογράμμισε ο αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί την Τρίτη την περιοχή Γιούμα, στην Αριζόνα, για να συναντηθεί με τους υπαλλήλους που έχουν αναλάβει την προστασία των συνόρων. Αυτός ο τομέας χρησιμοποιείται ως παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο ένας φράκτης ή ένα τείχος μπορούν να αναχαιτίσουν τις διελεύσεις παράτυπων μεταναστών.

Ένα τείχος έκτασης 100 χιλιομέτρων έχει ανεγερθεί στην περιοχή αυτή, με αποτέλεσμα να ελαττωθούν οι απόπειρας διέλευσης. Ωστόσο οι επικριτές επισημαίνουν ότι οι παράτυποι μετανάστες μετακινούνται προς όλα σημεία κατά μήκος των συνόρων.

Δεν έχει προβλεφθεί επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στα σύνορα, όμως θα επιθεωρήσει από ένα υπόστεγο τις επιχειρήσεις που διεξάγουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος Predator, ένα σκάφος κι ένα φορτηγό παρακολούθησης που χρησιμοποιούν οι συνοριοφύλακες.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση