HomeΚΟΣΜΟΣΗΠΑ: Θανατοποινίτης θα εκτελεστεί παρ’ ότι νέα στοιχεία τον αθωώνουν

ΗΠΑ: Θανατοποινίτης θα εκτελεστεί παρ’ ότι νέα στοιχεία τον αθωώνουν

Οι αρχές απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες το αρχικό αίτημα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της αμερικανικής Πολιτείας να εκτελέσει τη θανατική ποινή σε κρατούμενο, παρ’ ότι νέα στοιχεία που προέκυψαν είναι πιθανό να αποδείξουν ότι είναι αθώος.

Ο 48χρονος σήμερα Μάρσελους Γουίλιαμς κρίθηκε ένοχος το 1998 για τη δολοφονία της 42χρονης τότε Λίσα Γκέιλ, στο σπίτι της στο Σεντ Λούις. Μετά από δικαστική διαμάχη τριών χρόνων, ο Γουίλιαμς κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε θάνατο.

Νέα στοιχεία ωστόσο, είναι πιθανόν να καταρρίψουν την κατηγορία εναντίον του. Οι εξετάσεις DNA που έγιναν στο μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία της γυναίκας, δεν εντόπισαν στοιχεία που να το συνδέουν με τον θανατοποινίτη.

Ο εισαγγελέας είχε αναφέρει τότε, πως ο Γουίλιαμς είχε εισβάλει στο σπίτι της γυναίκας, η οποία τον αντιλήφθηκε, με συνέπεια να δεχθεί πολλές μαχαιριές στο σώμα και να καταλήξει επί τόπου. Ο Μαρσέλους Γουίλιαμς ωστόσο, υποστήριζε από την πρώτη στιγμή και ουδέποτε απέσυρε τη δήλωσή του, ότι ήταν αθώος.

Οι δικηγόροι που τον εκπροσωπούν κατέθεσαν αίτημα απόρριψης της καταδικαστικής ποινής στο ανώτατο δικαστήριο και περιμένουν την τελική απόφαση μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, λέγοντας πως την εποχή εκείνη δεν υπήρχε διαθέσιμη η τεχνολογία, που θα αποδείκνυε ότι ο πελάτης τους δεν είχε χρησιμοποιήσει το μαχαίρι του εγκλήματος.

«Στις 14 Αυγούστου καταθέσαμε αίτημα επανεξέτασης και διακοπής της διαδικασίας της θανατικής ποινής στην εισαγγελία. Μετά από μόλις 24 ώρες, οι αρχές μας απάντησαν πως θα υλοποιήσουν την απόφαση του δικαστηρίου για εκτέλεση τοτυ Μάρσελους Γουίλιαμς όπως και να έχει. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο», τόνισε ο εκ των εκπροσώπων του.

Πλέον, η τύχη του 48χρονου σήμερα άνδρα θα κριθεί από το ανώτατο δικαστήριο και τον δικαστή Neil Gorsuch.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση