HomeΚΟΣΜΟΣΓκάμπριελ: Παρενοχλούν τη γυναίκα μου, μετά τις δηλώσεις Ερντογάν εναντίον μου

Γκάμπριελ: Παρενοχλούν τη γυναίκα μου, μετά τις δηλώσεις Ερντογάν εναντίον μου

Eίπε σε προεκλογική του ομιλία στο Saarland

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι σκληρές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν κατά του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, οδήγησαν σε απειλές κατά της οικογένειας του δεύτερου, είπε ο ίδιος ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τις οποίες και συνέδεσε ευθέως με τον Ερντογάν.

«Με τον τρόπο που το κάνει ο Ερντογάν, αισθάνονται μερικοί προφανώς παρακινημένοι και προσπαθούν να πιέσουν και να παρενοχλήσουν τη γυναίκα μου » είπε τη Δευτέρα σε προεκλογική ομιλία στο Saarland, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, δημοσιοποιώντας τις απειλές κατά της οικογένειάς του.  Και πρόσθεσε:  «Αυτό είναι ένα άσχημο αποτέλεσμα».

«Όταν ο αρχηγός ενός κράτους αρχίζει τέτοιες προσωπικές επιθέσεις, υπάρχουν δυστυχώς άνθρωποι που θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν κι εκείνοι σε προσωπικές παρενοχλήσεις», κατέληξε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Επίσης, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι εννοεί απειλητικά μηνύματα που άφησαν άγνωστοι το περασμένο Σαββατοκύριακο στον αυτόματο τηλεφωνητή του οδοντιατρείου της γυναίκας του, Άνκε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είχε πει για τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: «Δεν έχει κανένα όριο! Ποιος είσαι εσύ για να μιλάς για τον πρόεδρο της Τουρκίας;… Να γνωρίζεις τα όριά σου! Προσπάθησε να μας κάνει μάθημα… Εδώ και πόσο καιρό είσαι πολιτικός; Πόσων χρονών είσαι;», σχολιάζοντας δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών εναντίον του.

Στην ίδια ομιλία στο Saarland, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε ότι η χώρα του και η υπόλοιπη Ευρώπη θα πρέπει να στηρίξουν τη «δημοκρατικά σκεπτόμενη» πλειονότητα των Τούρκων που δεν υποστηρίζουν τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Περισσότερη από τη μισή χώρα είναι δημοκρατικά σκεπτόμενη. Δεν τον στήριξαν».

«Πιστεύω ότι πολλοί στην Τουρκία βασίζονται στην Ευρώπη και τη Γερμανία για να στηρίξουν την τουρκική δημοκρατία και όχι να κοιτάνε απλώς άπραγοι», τόνισε ο Γερμανός υπουργός.

Ένας βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του κόμματος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, πήγε ένα βήμα πιο κάτω. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο ειδικός σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Ρόντεριχ Κίζεβέτερ κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία «της οικογένειας Ερντογάν» στο εξωτερικό.

Ο Γκάμπριελ πάντως εμφανίστηκε επιφυλακτικός στο θέμα των κυρώσεων εις βάρος της Άγκυρας, λέγοντας ότι η χώρα του δεν επιθυμεί να πλήξει «τους ιδιοκτήτες μικρών εστιατορίων και τους σερβιτόρους στις δυτικές ακτές» της Τουρκίας.

Η σφοδρή αντιπαράθεση Ερντογάν με Μέρκελ και Γκάμπριελ ξεκίνησε από τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου προς τους Τούρκους της Γερμανίας να μην ψηφίσουν στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές του φθινοπώρου τα δύο κυβερνώντα κόμματα της Γερμανίας.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση