HomeHL-9Επιστρέφει στις φυλακές η οικιακή βοηθός που κακοποιούσε ηλικιωμένη

Επιστρέφει στις φυλακές η οικιακή βοηθός που κακοποιούσε ηλικιωμένη

Καταδικαστική η απόφαση του δικαστηρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις φυλακές της Νεάπολης επιστρέφει σήμερα η 63χρονη οικιακή βοηθός που κακοποιούσε βάναυσα την ηλικιωμένη γυναίκα που είχε το χρέος να προσέχει.

Σήμερα εκδικάστηκε η υπόθεση με το Αυτόφωρο Δικαστήριο να καταδικάζει την 63χρονη και να της επιβάλει ποινή κάθειρξης 8 μηνών, η οποία μπορεί να εξαγοραστεί προς 25 ευρώ ημερησίως.

Τι ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη

Χωρίς καμία μεταμέλεια η 63χρονη κατηγορούμενη κατά την απολογία της ενώπιον του δικαστηρίου ισχυρίστηκε ότι η ηλικιωμένη ήταν πολλές φορές επιθετική κι έπρεπε να της δένει τα χέρια.

Μάλιστα, η ίδια ανέφερε ότι έκανε την δουλειά της όσο καλύτερα μπορούσε.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο η κόρη της 78χρονης η οποία περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα βάναυσα βασανιστήρια που είχε υποστεί η μητέρα της στα χέρια της οικιακής βοηθού λέγοντας πως όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα και σε κάμερα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν όταν τα παιδιά της 80χρονης Ηρακλειώτισσας που πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ διαπίστωσαν ότι η υγεία της μητέρας τους επιδεινωνόταν καθημερινά. Προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει τοποθέτησαν κάμερες κλειστού κυκλώματος στο σπίτι, από το υλικό των οποίων προέκυψε ότι η γυναίκα που είχαν προσλάβει για να φροντίζει την ηλικιωμένη και να την περιποιείται, την κακοποιούσε βάναυσα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση