HomeHL-9Την αρχιεπισκοπική διακονία του κ. Ειρηναίου τιμά η Εκκλησία της Κρήτης

Την αρχιεπισκοπική διακονία του κ. Ειρηναίου τιμά η Εκκλησία της Κρήτης

Αύριο ο επετειακός εορτασμός στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την ενθρόνιση του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου τιμά η Εκκλησία της Κρήτης με σειρά επετειακών εκδηλώσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν αύριο στο Ηράκλειο.

Οι εκδηλώσεις συμπίπτουν με την ονομαστική εορτή του πρωθιεράρχη της Εκκλησίας του νησιού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αύριο το πρωί θα τελεστεί συνοδική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, ενώ στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί τιμητική επετειακή εκδήλωση στον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, παρουσία κλήρου, πιστών και εκπροσώπων των τοπικών φορέων θα παρουσιαστεί φωτογραφικό υλικό και θα γίνουν αναφορές στο έργο και την προσφορά του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, ενώ θα ψαλθούν βυζαντινοί ύμνοι.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο θα εκπροσωπήσει στις τιμητικές εκδηλώσεις ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ.Δημήτριος.

Όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, ανάλογες τιμητικές εκδηλώσεις για τη δεκαετή διακονία του κ.κ. Ειρηναίου θα διοργανωθούν και στα Χανιά στις 24 Σεπτεμβρίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση