HomeHL-9Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στη Las Ramblas της Βαρκελώνης

Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στη Las Ramblas της Βαρκελώνης

Τί αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον εντοπισμό και την εξουδετέρωση του δράστη της επίθεσης στον πεζόδρομο Las Ramblas, στη Βαρκελώνη, προχώρησε η ισπανική αστυνομία, μετά από ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε σχεδόν δύο 24ωρα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ,  ο «μακελάρης της Καταλονίας» έπεσε νεκρός από πυρά των αστυνομικών, καθώς εντοπίστηκε ζωσμένος με εκρηκτικά.

Ο εντοπισμός του έγινε στην περιοχή Σουμπιράτς 50 χλμ ανατολικά της Βαρκελώνης, κάτι που δείχνει ότι τελικά ο δράστης δεν είχε διαφύγει στην Γαλλία.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν, καθώς ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος. Όπως αναφέρει η El Pais, λίγο πριν πέσει νεκρός φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Ο άνδρας εντοπίστηκε όταν μία γυναίκα ανέφερε ότι τον είδε, τον ρώτησε αν θέλει κάτι και αυτός άρχισε να τρέχει σε αμπελώνα. Ετσι ειδοποίησε την Αστυνομία και τον εντόπισαν για να ακολουθήσουν μετά οι πυροβολισμοί και ο θάνατος του.

Οι ισπανικές αρχές είχαν υποθέσει ευθύς εξ αρχής ότι ο οδηγός του λευκού βαν ήταν ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ, το όνομα του οποίου είχε δοθεί ανάμεσα στους τέσσερις που καταζητούνταν μετά την επίθεση στο κέντρο της καταλανικής πρωτεύουσας.

Νωρίτερα, η ισπανική αστυνομία είχε εκδώσει πανευρωπαϊκό ένταλμα για τη σύλληψη του νεαρού μαροκινής καταγωγής άνδρα, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο την περασμένη Πέμπτη, σκοτώνοντας 15 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 100 ακόμα.

Ενδεικτικά του πόσο επικίνδυνος εκτιμήθηκε από την αστυνομία ο Αμπουγιακούμπ είναι όσα αναφέρονταν στην επίσημη ανακοίνωση της ισπανικής αστυνομίας. «Είναι επικίνδυνος και μπορεί να είναι οπλισμένος. Καταζητείται ως ο φερόμενος δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη στις 17 Αυγούστου. Ήταν ο οδηγός του βαν».

Στην ίδια ανακοίνωση επισυνάπτονται και τέσσερις φωτογραφίες του Αμπουγιακούμπ, οι τρεις εκ των οποίων είναι από κάμερα ασφαλείας και έχουν καταγραφεί πριν την επίθεση.

Ο νεαρός Μαροκινός, σύμφωνα με την περιγραφή των ισπανικών αρχών «είναι κανονικής σωματικής διάπλασης, έχει ύψος περίπου 1,80μ., σκοτεινά χαρακτηριστικά, κοντό μαλλία και ίσως έχει μούσι».

Μετά την επίθεση στον πεζόδρομο της Las Ramblas, όπου σκοτώθηκαν 13 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 100, ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ παράτησε το λευκό βαν και αποχώρησε με τα πόδια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο νεαρός μαροκινής καταγωγής τρομοκράτης, ακινητοποίησε ένα αυτοκίνητο και αφού μαχαίρωσε θανάσιμα τον οδηγό του, το έσκασε με αυτό.

barca-yaqoub

protothema.gr, iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση