HomeHL-9Εντός του έτους θα δημοπρατηθεί το έργο για τους κόμβους της Αγίας Πελαγίας

Εντός του έτους θα δημοπρατηθεί το έργο για τους κόμβους της Αγίας Πελαγίας

Τι υποσχέθηκε ο Γ. Δέδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντός του έτους αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο για τους φονικούς κόμβους της Αγίας Πελαγίας, όπως υποσχέθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργο Δέδες σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δήμο Μαλεβιζίου.

Ο κ. Μαμουλάκης ανέλυσε στον γενικό γραμματέα την πορεία που έχει ακολουθηθεί για το σημαντικότατο αυτό έργο, καθώς και τις προσπάθειες που έχουν γίνει την τελευταία 5ετία από τον Δήμο και την Περιφέρεια Κρήτης για την υλοποίησή του.

dedes-2

Από την πλευρά του ο κ. Γ. Δέδες αναφερόμενος στο θέμα των κόμβων της Αγίας Πελαγίας ενημέρωσε ότι τα χρήματα του έργου υπάρχουν από το πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας του ΕΣΠΑ και ότι πρόκειται για το πλέον ώριμο έργο του ΒΟΑΚ. Δεσμεύτηκε επίσης ότι σύμφωνα και με τον σχεδιασμό και την βούληση του Υπουργείου, μέσα στον Σεπτέμβριο θα έχουμε την έγκριση του τεχνικού δελτίου του έργου, καθώς και την έγκριση δημοπράτησης, η οποία δημοπράτηση και θα πραγματοποιηθεί εντός του 2017.

Έργα οδοποιίας

Παράλληλα, ο Κ. Μαμουλάκης ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Γ. Δέδε ένα επιπλέον ποσό ύψους 500.000 € με σκοπό την πραγματοποίηση έργων οδοποιίας με ασφαλτικά στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας και στόχο την βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας για τους χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής. Ο κ. Δέδες δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το αίτημα και σύντομα θα απαντήσει σχετικά στον δήμαρχο.

dedes-1

Ποιοι συμμετείχαν στην σύσκεψη

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Ηρακλείου, Σ. Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ευρ. Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γ. Χαρωνίτης, ο συνεργάτης του Υπουργού Χρ. Σπίρτζη, Αντ. Σαμιωτάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Μ. Αντωνογιαννάκης, οι Αντιδήμαρχοι Άρ. Σαλούστρος, Θ. Κύρκος, Γ. Βαλτζάκης, Μ. Παπαδομανωλάκης και Δ. Τζεδάκης, η Πρόεδρος της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. Ε. Αποστολάκη η οποία ανέλαβε και την ευθύνη παρακολούθησης του έργου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Ανδρουλάκης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αχλάδας Γ. Πεδιώτης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Αχλάδας Γ. Τζαγκαράκης, Ζ. Φυσέκα και Κ. Κουράτωρας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αχλάδας Γ. Τσαγκαράκης, καθώς και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας Μ. Καρούζου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση