HomeΚΟΣΜΟΣΗ αυστραλιανή κυβέρνηση «έκλεισε» ήδη 340 παράνομες ιστοσελίδες και συνεχίζει

Η αυστραλιανή κυβέρνηση «έκλεισε» ήδη 340 παράνομες ιστοσελίδες και συνεχίζει

Δημοσίευση BBC

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο μπλοκάρισμα δεκάδων δημοφιλών torrent ιστότοπων διέταξε το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας να προχωρήσουν οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ της χώρας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η διαταγή αυτή θα εμποδίζει τους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε 59 τομείς, οι οποίοι προσφέρουν παράνομα περιεχόμενο, όπως ταινίες, προγράμματα και άλλα.

Συνολικά 160 ιστότοποι έχουν αποκλειστεί, συμπεριλαμβανομένου του PirateBay. Η αίτηση για τους αποκλεισμούς κατατέθηκε από το κινηματογραφικό στούντιο Village Roadshow καθώς και τον αυστραλιανό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Foxtel. Στην Αυστραλία έχουν ήδη απαγορευτεί πολλοί τέτοιου είδους ιστότοποι, με τη νέα διαταγή να ανεβάζει τον αριθμό των πειρατικών ιστοσελίδων που έχουν αποκλειστεί στη χώρα στις 340.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, το 2014 ο Γενικός Εισαγγελέας Τζορτζ Μπράντις είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι η Αυστραλία αποτελεί «το χειρότερο μέρος στον πλανήτη για την εξάπλωση της πειρατείας». Τα άτομα που θα πιάνονται να κατεβάζουν πειρατικό υλικό μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόστιμα ύψους 117.000 αυστραλιανών δολαρίων (περίπου 79.000 ευρώ), καθώς και ποινή φυλάκισης, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της αυστραλιανής κυβέρνησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση