HomeHL-World«Οι ασκήσεις ΗΠΑ-Ν.Κορέας μπορεί να οδηγήσουν σε πυρηνικό πόλεμο»

«Οι ασκήσεις ΗΠΑ-Ν.Κορέας μπορεί να οδηγήσουν σε πυρηνικό πόλεμο»

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευθείες απειλές εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας, ενόψει των κοινών ασκήσεων που θα διεξάγουν, αρχής γενομένης από αύριο Δευτέρα, εξαπέλυσε το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, υποστηρίζοντας πως «τα πολεμικά παιχνίδια», μπορεί να οδηγήσουν «σε μία ανεξέλεγκτη φάση πυρηνικού πολέμου».

To καθεστώς της Πιονγκιάνγκ χαρακτηρίζει τις ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις των δύο χωρών, ως την «πιο ρητή έκφραση εχθρότητας», εκφράζοντας το «φόβο» ότι «τα πολεμικά παιχνίδια» μπορεί να εξελιχθούν «σε πραγματικές μάχες». Περίπου 40.000 στρατιώτες των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, καθώς πολιτοφύλακες, θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις.

«Oι κοινές ασκήσεις είναι η πιο ρητή έκφραση εχθρότητας εναντίον μας και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η άσκηση δεν θα εξελιχθεί σε πραγματικές εχθροπραξίες» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο της επίσημης εφημερίδας του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν, Rodong Sinmun.

«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες χάνονται σε μια φαντασίωση ότι ένας πόλεμος στη χερσόνησο βρίσκεται σε μια πόρτα κάποιου άλλου μακριά στον Ειρηνικό, κάνουν το μεγαλύτερο λάθος που έχουν κάνει ποτέ» σημειώνει η εφημερίδα, προειδοποιώντας την Ουάσιγκτον ότι με την εμμονή της στη διεξαγωγή της άσκησης «ρίχνει λάδι στη φωτιά».

Αναφερόμενο στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ το δημοσίευμα κάνει λόγο για «μια απερίσκεπτη συμπεριφορά που οδηγεί την κατάσταση στην ανεξέλεγκτη φάση ενός πυρηνικού πολέμου».

«Οι ΗΠΑ πρέπει να δώσουν προσοχή στη δήλωση της κυβέρνησης της ΛΔΚ ότι δεν θα αποκλείσουμε τη χρήση οποιωνδήποτε τελικών μέσων», προειδοποίησε εξάλλου η Rodong Sinmun σε άλλο άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

«Οι απερίσκεπτες και άγριες πράξεις των ΗΠΑ μπορούν να επιταχύνουν την τελική τους καταστροφή» υποστηρίζουν οι Βορειοκορεάτες.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση