HomeΚΡΗΤΗΜέσα στο 2018 η ολοκλήρωση του δεύτερου βρεφονηπιακού σταθμού

Μέσα στο 2018 η ολοκλήρωση του δεύτερου βρεφονηπιακού σταθμού

Στον Άγιο Νικόλαο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέσα στο 2018, αναμένεται να ολοκληρωθεί η κτιριακή υποδομή που σχεδιάζει ο Δήμος,  για την στέγαση  του 2ου βρεφονηπιακού σταθμού Αγίου Νικολάου σε ιδιόκτητο οικόπεδο ( 2,234,8 τ.μ) , επί της οδού Παστέρ νότια του κτιρίου Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου στην επέκταση του Σχεδίου Πόλης, μια δομή που αναμένεται να καλύψει πλήρως τις υφιστάμενες ανάγκες της προσχολικής ηλικίας.

Σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με τον πρόεδρο του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν (Οργανισμός Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου ) κ. Νίκο Μουδατσάκη, επιβεβαιώθηκε η βούληση της Δημοτικής Αρχής, για την επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου κτιρίου – παρά  τις αντιξοότητες που σημειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο κυρίως σε ότι αφορά την δημοπράτηση ανάλογων έργων πανελλαδικά.

agnikosxol-2

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ. Αντ. Ζερβός, υπενθύμισε ότι η παρούσα δημοτική αρχή, αναγνωρίζοντας εξ αρχής το πρόβλημα που υπάρχει με την εξυπηρέτηση (βρεφών – νηπίων) στον Δήμο, ζήτησε να συνταχθεί πρώτα η μελέτη, του 2ου βρεφονηπιακού σταθμού, μιας δομής που θα δώσει -όπως υποστήριξε – την δυνατότητα φιλοξενίας του συνόλου των παιδιών προσχολικής ηλικίας (150 βρέφη-νήπια).

Σύμφωνα με την ενημέρωση ο προϋπολογισμός του έργου είναι της τάξεως των  4,5 εκ.ευρώ. Παρά την επεφρασμένη στήριξη της Περιφέρειας για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου, στο Περιφερειακό Πρόγραμμα, σημειώνεται μια πολύμηνη καθυστέρηση κυρίως λόγω της δημοπράτησης των έργων  που εντάχθηκαν σε πρώτη φάση,  παρά του ότι η μελέτη που έχει παραδοθεί στον δήμο είναι ώριμη και ήδη έχει εκδοθεί η απαιτούμενη οικοδομική άδεια του κτιρίου.

agnikosxol-3

Ο δήμος δεν έχει την νομική δυνατότητα να  χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο έργο.

Δεδομένου ότι ο ΟΚΥΔΑΝ είναι Νομικό Πρόσωπο του Δήμου , το οποίο λειτουργεί – σε ότι αφορά τους παιδικούς σταθμούς με τροφεία αλλά και με την ετήσια χρηματοδότηση από τον Δήμο ( 1 εκ. ευρώ), σύμφωνα με την συστατική του πράξη – ο δήμος δεν έχει την δυνατότητα, να υπερβεί το παραπάνω ποσό της χρηματοδότησης, για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο.

Αναφορικά με το αποθεματικό που υπάρχει στο ταμείο του δήμου, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο Δήμαρχος, δεν δίδεται η δυνατότητα για την διάθεση του ποσού των 4,5 εκ ευρώ, από τα χρήματα που υπάρχουν, δεδομένου ότι ο δήμος -πέραν του ελλείμματος του πρ. δήμου Νεάπολης- θα πρέπει να υπάρχει ένα αποθεματικό, που θα καλύπτει τις λειτουργικές του ανάγκες.

Είναι απολύτως σαφές – επεσήμανε- ότι το συγκεκριμένο έργο δεν μπορεί να γίνει από ίδιους πόρους, δεδομένων και των άλλων αναγκών του δήμου (συντηρήσεις σχολείων, έργα Τ.Κ κ.α) και δυστυχώς οι διαδικασίες του δημοσίου καθυστερούν. Ευελπιστούμε ότι το συγκεκριμένο έργο θα ολοκληρωθεί, ενώ ας ελπίσουμε να επιτραπεί η δυνατότητα στελέχωσης της δομής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση