HomeHL-SportsΟλυμπιακός Α.Ε.Λ. 4-1

Ολυμπιακός Α.Ε.Λ. 4-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την προσπάθεια για την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε πέρυσι στη Super League.

Οι Πειραιώτες χάρη σε ένα ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο (σε διάστημα εννέα λεπτών πέτυχαν τρία γκολ) συνέτριψαν με 4-1 σκορ τη Λάρισα στο -κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας- «Καραϊσκάκη», συνδυάζοντας έτσι με μία ευρεία νίκη το… ποδαρικό τους στο νέο πρωτάθλημα.

 Μεγάλος πρωταγωνιστής των ερυθρόλευκων, οι οποίοι παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές στην αναμέτρηση με τους «βυσσινί» (σ.σ.: ακολουθεί ο κρίσιμος επαναληπτικός με τη Ριέκα για τα πλέι οφ τoυ Tσάμπιονς Λιγκ) ήταν ο Κώστας Φορτούνης.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός πέτυχε δύο γκολ στο 33′ με πέναλτι και στο 76′, ενώ ενδιάμεσα είχαν σκοράρει για τον Ολυμπιακό ο Ανσαριφάλντ και ο Φιγκέιρας, ο οποίος βρήκε δίχτυα ένα λεπτό μετά το αυτογκόλ του, με το οποίο μείωσε προσωρινά σε 2-1 η ΑΕΛ.

Με οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς με τη Ριέκα και με έναν μόνο επιθετικό (Ανσαριφάρντ), μπήκε ο Ολυμπιακός στο νέο πρωτάθλημα.

«Μουδιασμένος» στην αρχή και κόντρα στη σφιχτή άμυνα της ΑΕΛ, ανέβασε κάπως τις στροφές του μετά το 25′ και αφού έχασε σημαντική ευκαιρία στο 31′, με τον Μπόζοβιτς να αποκρούει εξ επαφής την καρφωτή κεφαλιά του Φορτούνη, έφτασε στο γκολ στο 33′.

Ο Σεμπά ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και γύρισε την μπάλα, ο Φάρκας έκοψε την πορεία της καθαρά με το χέρι και το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Φορτούνης.

Σε… ρυθμούς ρελαντί κινήθηκε για αρκετή ώρα και το β’ ημίχρονο μέχρι το 68′, όταν ο Πάρντο μπήκε από δεξιά, γύρισε στον Ανσαριφάρντ κι αυτός από κοντά έκανε το 2-0.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μπόζοβιτς εξουδετέρωσε το πλασέ του Φορτούνη και αμέσως μετά (71′) στην πρώτη ουσιαστική επίθεση της Λάρισας, ο Λεοζίνιο έκανε το γύρισμα και ο Φιγκέριας με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Μάλιστα στο 73′ παρ’ ολίγο να γίνει και το 2-2, αλλά ο Καπίνο σταμάτησε την κεφαλιά του αμαρκάριστου Ζίζιτς.

Ο Φιγκέιρας φρόντισε να «εξιλεωθεί» και ταυτόχρονα να διώξει και το άγχος από τους συμπαίκτες του, όταν στο 74′ σούταρε συρτά και έκανε το 3-1, ενώ στο 76′ και με πάσα-τακουνάκι του Ανσαριφάρντ μέσα στην περιοχή, ο Φορτούνης πλάσαρε κι έκανε το 4-1, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Kίτρινες: Μίλιτς, Νικολάου – Ανδρεόπουλος, Αναστασόπουλος

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Βούκοβιτς (77′ Νικολάου), Μίλιτς, Ζντιέλαρ, Ανδρούτσος, Πάρντο, Σεμπά (71′ Σιώπης), Φορτούνης (81′ Μάρτινς), Ανσαριφάρντ.

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους):
 Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γουάλας, Φάρκας, Ζίζιτς, Φατιόν, Ανδρεόπουλος (68′ Αναστασόπουλος), Κουτσιανικούλης (79′ Ναζλίδης), Λεοζίνιο, Ντέλετιτς, Περόνε (79′ Κρίζμαν).

Διαφήμιση
Διαφήμιση