HomeHL-9Στο … πόδι όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες

Στο … πόδι όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες

Το ένα περιστατικό διαδεχόταν το άλλο...

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νύχτα εγρήγορσης  ήταν η περασμένη για την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς το ένα περιστατικό διαδεχόταν το άλλο, με τους πυροσβέστες από τα Χανιά μέχρι και την Ιεράπετρα να δίνουν μάχη με τις φλόγες και τις αντίξοες συνθήκες.

Φορτηγό … αναστάτωσε την κεντρική πλατεία 

Αναστάτωση προκλήθηκε τη νύχτα στην πλατεία Δασκαλογιάννη της Ιεράπετρας, όταν ΙΧ φορτηγό – ψυγείο, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την αρμόδια υπηρεσία της Πυροσβεστικής, τυλίχθηκε στις φλόγες. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 2:10 τη νύχτα και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 3:40 τα ξημερώματα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως το φορτηγό ήταν σταθμευμένο, ενώ από τη φωτιά προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στον κινητήρα, την καμπίνα και τα ελαστικά του οχήματος. Στην επιχείρηση κατάσβεσης  συμμετείχαν 4 πυροσβέστες με δύο οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες πριν αυτές επεκταθούν.

Λαμπάδιασε το τροχόσπιτο

Ολοσχερώς καταστράφηκε τροχόσπιτο που τυλίχθηκε στις φλόγες στη διάρκεια της νύχτας και κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες. Το όχημα ήταν ακινητοποιημένο στον Σταυρό Ακρωτηρίου στα Χανιά και η φωτιά ξέσπασε στις 3:40 τα ξημερώματα. Το ευτύχημα ήταν πως το τροχόσπιτο ήταν μάλλον εγκαταλελειμμένο και τη στιγμή της πυρκαγιάς δεν υπήρχε κανένας στο εσωτερικό του. Οι πέντε πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο με δύο οχήματα κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά μια ώρα αργότερα.

Στάχτη έγιναν πέντε στρέμματα

Εν τω μεταξύ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στα Άνω Μούλια του Δήμου Γόρτυνας, όπου οι φλόγες κατέστρεψαν 5 στρέμματα πυκνής βλάστησης. Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετείχαν 10 πυροσβέστες που έσπευσαν με τέσσερα οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά με το πρώτο μέρος της ημέρας.

Σε επιφυλακή για τις αναζωπυρώσεις

Επιτυχημένες ήταν οι δύο επιχειρήσεις κατάσβεσης που είχαν στηθεί το βράδυ της Παρασκευής για την αντιμετώπιση δύο πυρκαγιών που είχαν εκδηλωθεί σε Επισκοπή και Ασίτες αντίστοιχα.

Η φωτιά που είχε ξεσπάσει αργά το απόγευμα σε αγροτική τοποθεσία της Επισκοπής Πεδιάδας, κοντά στη Μονή Αγκαράθου, τέθηκε υπό έλεγχο αργά τη νύχτα, ωστόσο στο σημείο παρέμεινε πυροσβεστική δύναμη προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων. Στο έργο της κατάσβεσης, συμμετείχαν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα, ενώ τους συνέδραμαν και τα μέλη ενός πεζοπόρου τμήματος.

Εξάλλου, γύρω στις 10 το βράδυ της Παρασκευής, φωτιά, εκδηλώθηκε σε οικόπεδο, στις παρυφές των Ασιτών, με αποτέλεσμα να προκληθεί πρόσκαιρα αναστάτωση. Πολύ γρήγορα, οι πυροσβέστες που κλήθηκαν να σβήσουν τη φωτιά έθεσαν υπό έλεγχο την κατάσταση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση