HomeΚΡΗΤΗΖητούν λύση για την αφισορύπανση

Ζητούν λύση για την αφισορύπανση

Επιστολή σε δήμο και περιφέρεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονο είναι το πρόβλημα της αφισορύπανσης στο κέντρο του Ηρακλείου αλλά και στα περίχωρα με τους δημότες να διαμαρτύρονται συνέχεια. Το φαινόμενο αυτό παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις το καλοκαίρι καθώς, όπου κι αν κοιτάξεις, βλέπεις αφίσες κάθε είδους σε στάσεις λεωφορείων, δέντρα, στύλους της ΔΕΗ κ.λπ..

Μάλιστα όπως είχε καταγγείλει αναγνώστης του cretapost «Όλο το Ηράκλειο μετατρέπεται σε… πόλη αφισορύπανσης με την δημοτική αστυνομία να είναι ένας απλός “θεατής”».

Σήμερα με ανάρτησή του στο facebook ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης δημοσιεύει φωτογραφίες από κεντρικά σημεία του Ηρακλείου που δείχνουν το «μέγεθος» του προβλήματος και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η εικόνα εκτεταμένης αφισορύπανσης με χιλιάδες αφίσες και πανό που έχουν κατακλύσει στύλους, προστατευτικές μπάρες, τοίχους, δέντρα και άλλους δημόσιους χώρους, δεν τιμά κανέναν. Και δυστυχώς αυτή η πρακτική υποβαθμίζει την αισθητική του χώρου στον οποίον ζούμε και εργαζόμαστε».

Επίσης τονίζει ότι: «Η αφίσα που τοποθετείται θα μείνει εκεί για πάντα, χωρίς κανένας να έχει την ευθιξία να την κατεβάσει μετά το πέρας της εκδήλωσης που διαφημίζει, μέχρι να την παρασύρει ο αέρας ή η βροχή, να βουλώσει φρεάτια και ούτω καθεξής… Είναι σημαντικό όλοι μας να ευαισθητοποιηθούμε γύρω από αυτό το θέμα που είναι ζήτημα όχι μόνο αισθητικής και πολιτισμού, αλλά έχει και περιβαλλοντικές διαστάσεις».

Την ίδια ώρα οι 4 ΝΟΔΕ της Κρήτης, με επιστολή τους στον περιφερειάρχη Στ. Αρνουατάκη και στους δημάρχους Ηρακλείου, Λασιθίου, Χανίων, Ρεθύμνου  ζητούν λύσεις για το θέμα της αφισοκόλλησης υπογραμμίζοντας ότι «καθαροί τοίχοι, χωρίς αφίσες, είναι θέμα πολιτισμού».

Δείτε εδώ την ανάρτηση του κ. Λευτέρη Αυγενάκη

Δείτε εδώ την επιστολή των 4 ΝΟΔΕ  της Κρήτης στον περιφερειάρχη Κρήτης και στους δημάρχους Χανίων, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Λασιθίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση