HomeΚΡΗΤΗTραυματίστηκε ξενοδοχοϋπάλληλος από παρέα νεαρών που του έστησαν «παγίδα»

Tραυματίστηκε ξενοδοχοϋπάλληλος από παρέα νεαρών που του έστησαν «παγίδα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συχνά, κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν γράφονται άρθρα, όπου καταδεικνύεται η «κακή» συμπεριφορά –ευτυχώς λίγων- επαγγελματιών του τουρισμού απέναντι σε καλόπιστους επισκέπτες διαφόρων περιοχών της Ελλάδας. Μπορεί άραγε να γίνει το αντίθετο, δηλαδή οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας να στοχοποιήσουν επαγγελματίες του τουρισμού; Η απάντηση δυστυχώς είναι καταφατική!

Το χρονικό

Σε ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου, που φιλοξενεί συνήθως οικογένειες  και ζευγάρια συνέβη την περασμένη βδομάδα μια απίθανη ιστορία με θύμα τον νυχτερινό υπάλληλο της υποδοχής. Ο υπάλληλος κάνοντας ευσυνείδητα τη δουλειά του είχε θέσει τα όρια και τις προϋποθέσεις διαμονής σε μια παρέα Γάλλων, ενοίκων του ξενοδοχείου, που «δήλωναν» έντονα την παρουσία τους με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι ένοικοι να παραπονιούνται.

Την ημέρα της αναχώρησής τους στις 12 το μεσημέρι άφησαν τα πράγματα τους στην υποδοχή για να τα πάρουν αργά το βράδυ, ώστε να μεταβούν στο αεροδρόμιο. Μόλις είδαν τον συγκεκριμένο υπάλληλο υποδοχής ζήτησαν να πάνε στην τουαλέτα, η οποία βρίσκεται στο υπόγειο. Πήγαν και άφησαν επίτηδες τη βρύση ανοιχτή και καθώς ανέβαιναν έβαλαν σαπούνι σε κάποια σκαλοπάτια.

Αναχωρούν από το ξενοδοχείο χαιρετώντας «ευγενικά» τον υπάλληλο. Ο ρεσεψιονίστ αντιλαμβάνεται μετά από λίγο πως τρέχει κάποια βρύση στις τουαλέτες του υπογείου και όπως είναι φυσικό πηγαίνει να την κλείσει. Στην προσπάθεια να κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του γλίστρησε στις σκάλες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα πλευρά και να μεταβεί στο Βενιζέλειο.

Τα ερωτήματα που εγείρονται πολλά:  πρέπει οι υπάλληλοι των ξενοδοχειακών μονάδων  να επιτρέπουν στους νεαρούς ή στις νεαρές να «σηκώνουν» στο πόδι τους υπόλοιπους ενοίκους; Δεν πρέπει να κάνουν με ευγένεια και εντιμότητα τη δουλειά τους; Και αν την κάνουν «κινδυνεύουν» από την ελαφρότητα με την οποία σκέφτονται κάποιοι νεαροί που βρίσκονται σε διάθεση καλοκαιρινών διακοπών;

Τελικά, ο τουρισμός είναι μια υπόθεση πολύ σοβαρή με τεράστια κέρδη αλλά και κάποιες απώλειες, οι οποίες όμως με την εμπειρία χρόνων είναι καλό να ξεθωριάζουν.

Αλκινόη Μοσχίδου

Διαφήμιση
Διαφήμιση