HomeHL-CultureΟ Αριστοφάνης «γύρισε από τα Θυμαράκια» για … καλό σκοπό

Ο Αριστοφάνης «γύρισε από τα Θυμαράκια» για … καλό σκοπό

Μουσικοθεατρική παράσταση για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ορχήστρα Φιλαρμονικής του Δήμου Σητείας και η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας, ενισχύουν τα νοσοκομεία της Κρήτης, μέσα από μία μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα Θυμαράκια», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Ηρακλείου, αύριο Σάββατο 19 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 21:30.

Αντί εισιτηρίου, οι θεατές θα αγοράζουν κουπόνι ενίσχυσης 5 ευρώ, ενώ αντίστοιχα άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές και παιδιά κουπόνι αξίας 2,5 ευρώ.

Η Ορχήστρα Φιλαρμονικής Δήμου Σητείας απρόβλεπτη όπως πάντα, υμνεί τα αγαθά της ειρηνικής συνύπαρξης, μέσα από το πρώτο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη «Αχαρνής».

Ο ποιητής με όχημα την κωμωδία και πιο επίκαιρος από ποτέ, σατιρίζει αμείλικτα την πολεμική παράνοια των συμπολιτών του, κραυγάζοντας την επιθυμία του για Ειρήνη και όλα τα αγαθά που την ορίζουν: Την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο, τη φροντίδα για το κοινό συμφέρον, την τίμια διαχείριση του δημόσιου ταμείου, την πίστη στις ηθικές αξίες, τον σεβασμό και την αγάπη για την φύση και φυσικά τη χαρά για την ζωή και τον Έρωτα.

Μία  πολυπρόσωπη μουσικοθεατρική παράσταση 70 και άνω ατόμων (μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί, χορευτές),  «ντυμένη»  άψογα με τις μουσικές του Διονύση Σαββόπουλου, αλλά και το προσωπικό του ύφος, το οποίο τονίζει ξεκάθαρα,  τις αντιστοιχίες ανάμεσα στο χθες και το σήμερα. Η ειρήνη ξεκινά και το γλέντι αρχίζει! Γιατί ο πολιτικός Αριστοφάνης, ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ορχήστρα Φιλαρμονικής Δήμου Σητείας, έχουν κέφια!!!

Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Φουρναράκης

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Γιαννακάκης

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στα δύο Νοσοκομεία του Ηρακλείου, Παγνη και Βενιζέλειο

Συνδιοργάνωση : Δήμος Σητείας, Δ. Ο.Κ.Α.Σ., Περιφέρεια Κρήτης.

aristofanhs

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση