HomeHL-9Mε ξένη ταυτότητα κυκλοφορούσε ο ύποπτος για το μακελειό στη Βαρκελώνη

Mε ξένη ταυτότητα κυκλοφορούσε ο ύποπτος για το μακελειό στη Βαρκελώνη

Ακόμη τον ψάχνουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο υπόπτους ανακρίνει η ισπανική αστυνομία για το χθεσινό μακελειό στη Βαρκελώνη. Ο άνδρας που κατονόμασε ως καταζητούμενο αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση με τους 13 νεκρούς και τους πάνω από 100 τραυματίες παραδόθηκε μόνος του σε αστυνομικό τμήμα κάπου 100 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι ένας Ισπανός υπήκοος κι ένας Μαροκινός συνελήφθησαν για το χτύπημα με το φορτηγάκι που θέριζε όποιον έβρισκε μπροστά του στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Βαρκελώνης. Κανένας εκ των δύο δεν οδηγούσε το όχημα στη διάρκεια της επίθεσης και οι αρχές καταζητούν τον οδηγό.

varkelonh-ypoptos2

Ο Ντρις Ουκαμπίρ παραδόθηκε μόνος του στην αστυνομία υποστηρίζοντας ότι ο μικρότερος αδελφός του του έκλεψε την ταυτότητα, που χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση του οχήματος διαφυγής.

Αμέσως μετά την επίθεση η αστυνομία κυκλοφόρησε τη φωτογραφία του Ντρις Ουκαμπίρ, ενός 28χρονου Μαροκινής καταγωγής, επισημαίνοντας ότι νοίκιασε ένα δεύτερο φορτηγό, που πιστεύεται ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί ως όχημα διαφυγής και στο οποίο βρέθηκαν έγγραφά του. Ένας άνδρας συνελήφθη στο σημείο.

Αλλά πηγές της αστυνομίας λένε ότι ο Ουκαμπίρ παραδόθηκε αργότερα μόνος του στο αστυνομικό τμήμα του Ριπόλ, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της Βαρκελώνης και υποστήριξε ότι ο μικρότερος αδελφός του του είχε κλέψει τα έγγραφά του.

varkelonh-ypoptos3

Σύμφωνα με την El Pais ο 18χρονος αδελφός του ονομάζεται Μούσα Ουκαμπίρ και ζει στη Βαρκελώνη.

Σ’ έναν λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο Kiwi, που φέρει το όνομα και τη φωτογραφία του Μούσα Ουκαμπίρ έχουν αναρτηθεί σχόλια, όπου γίνεται αναφορά για την πρόθεσή του να σκοτώσει όλους τους απίστους.

Ο Μούσα Ουκαμπίρ, που διαφεύγει και καταζητείται ως ύποπτος, περιέγραφε στον λογαριασμό αυτό τον εαυτό του ως ένα «παιδί του δρόμου». Πριν από δύο χρόνια είχε απαντήσει στην ερώτηση: «Την πρώτη μέρα που θα ήσουν απόλυτος βασιλιάς του κόσμου τι θα έκανες;» Κι εκείνος απάντησε: «Θα σκότωνα τους άπιστους και θα άφηνα μόνον τους θρησκευόμενους μουσουλμάνους».

varkelonh-ypoptos4

Την ευθύνη για το μακελειό στο φημισμένο πεζόδρομο Λας Ράμπλας της Βαρκελώνης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Η αστυνομία εξαπέλυσε την «επιχείρηση κλουβί» για τη σύλληψη των τρομοκρατών τονίζοντας ότι ο οδηγός του φορτηγού διαφεύγει.

Ενώ συνδέει την επίθεση με την έκρηξη σ’ ένα σπίτι στο Αλκανάρ, περίπου 200 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελώνης.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι είδε τον δράστη από κοντά και τον περιέγραψε ως «νεαρό άνδρα, το πολύ 25 ετών με καστανά μαλλιά και αδύνατο». Άλλοι πρόσθεσαν ότι φορούσε ένα μπλουζάκι με λευκές και μπλε ρίγες.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση