HomeΚΟΣΜΟΣΣυγκλονιστικές μαρτυρίες από τη Βαρκελώνη: Παιδιά ούρλιαζαν, ήταν μία κόλαση αίματος!

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τη Βαρκελώνη: Παιδιά ούρλιαζαν, ήταν μία κόλαση αίματος!

Τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Βαρκελώνης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν τον τρόμο στο κέντρο της Βαρκελώνης, όταν ένα λευκό βαν έπεσε πάνω σε πλήθος στην Ράμπλας, έναν από τους πλεόν κεντρικούς δρόμους της καταλανικής πρωτεύουσας.

«Κόσμος που βρισκόταν στο γραφείο μου είδε ένα βαν να πέφτει πάνω σε ανθρώπους στη La Ramblas. Είδα τρία με τέσσερα άτομα να είναι πεσμένα στο έδαφος», δήλωσε στο BBC, ένας από τους μάρτυρες που διατηρεί γραφείο στην περιοχή.

«Υπάρχουν δεκάδες ασθενοφόρα και πάνοπλοι αστυνομικοί με αυτόματα όπλα στην περιοχή», ανέφερε.

Ένας άλλος μάρτυρας δήλωσε: Ήταν τρομακτικό. Πλήθος κόσμου άρχισε να τρέχει προς το μέρος μας, σε κατάσταση υστερίας, παιδιά ούρλιαζαν, πρώτα απ΄όλα είπαν ότι κάποιος πυροβολήθηκε»

«Δεν είχαμε ιδέα τι συνέβαινε και χρειάστηκε να τρέξουμε όλοι μακριά, εκατοντάδες άνθρωποι έτρεχαν γρήγορα», πρόσθεσε.

«Μας είπαν να τρέξουμε μακριά, έγινε  ένα μικρό ποδοπάτημα καθώς τρέχαμε να ξεφύγουμε», είπε ένας άλλος μάρτυρας.

Ένας ακόμη αυτόπτης σε μήνυμά του στο Twitter ανέφερε: Ήμουν στο ποδήλατό μου στα δεξιά της Ράμπλας, όταν ένα μεγάλο βαν άρχισε να κατεβαίνει τον πεζόδρομο… παρασέρνοντας κόσμο… σοκ!»

«Ένα βαν έπεσε πάνω σε ανθρώπους. Ήταν μία κόλαση αίματος», δήλωσε ένας ακόμη μάρτυρας στον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό TV3.

Ένας 20χρονος φοιτητής που ζει στη Βαρκελώνη δήλωσε στο BBC: Ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και όλοι άρχισαν να τρέχουν. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι, πολλές οικογένειες στο σημείο, είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της Βαρκελώνης. Νομίζω ότι αρκετοί χτυπήθηκαν. Ήταν τρομακτικό, απαίσιο».

«Περπατούσα στη Ράμπλας και φαινόταν να έχει μαζευτεί αστυνομία. Ξαφνικά επικράτησε ένα πραγματικό χάος. Κόσμος άρχισε να τρέχει και να ουρλιάζει, να ψάχνει καταφύγιο στα καταστήματα. Ήταν ένα μικρό ποδοπάτημα», ανέφερε άλλος μάρτυρας.

Όπως είπε έτρεξε να βρει καταφύγιο μαζί με δεκάδες άλλους ανθρώπους σε κοντινή εκκλησία. «Κλείδωσαν τις πόρτες γιατί δεν είμαι σίγουρος αν ο δράστης είχε συλληφθεί. Κλείδωσαν τις πόρτες και είπαν στον κόσμο να περιμένει εδώ».

«Στην αρχή δεν καταλάβαμε τι έγινε»

Βρισκόμασταν στο δοκιμαστήριο ενός καταστήματος και τότε είδαμε ανθρώπους να τρέχουν προς την πόρτα του. Θεωρήσαμε ότι κάποιος διάσημος είχε έρθει ή κάτι τέτοιο και περιμέναμε λίγα λεπτά να δούμε τι συμβαίνει.

«Αποφασίσαμε να φύγουμε και βγαίνοντας από το κατάστημα υπήρχε παντού αστυνομία, πυροσβεστική, πυροτεχνουργοί και έδιναν εντολές στους ανθρώπους να φύγουν όσο το δυνατό πιο μακριά από την περιοχή. Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο μας γιατί ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε. Ήταν τρομακτικό», τόνισε η μάρτυρας.

«Δεν είδαμε θύματα, απλά είδαμε κόσμο να τρέχει. Όλοι έτρεχαν με τα παιδιά τους να κλαίνε και να προσπαθούν να απομακρυνθούν από το σημείο. Όλα τα καταστήματα και οι καφετέριες έκλεισαν», πρόσθεσε.

Το τρομοκρατικό χτύπημα στην Ράμπλας είναι το πιο πολύνεκρο στην Ισπανία μετά τη βομβιστική επίθεση ισλαμιστών το Μάρτιο του 2004, σε τέσσερα τρένα γεμάτα επιβάτες στο σιδηροδρομικό σταθμό Ατότσα, με 191 νεκρούς και πάνω από 1.800 τραυματίες.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση