HomeHL-9Οι «ποντικοί» των περίπτερων είχαν κάνει κομπόδεμα … 100.000 ευρώ!

Οι «ποντικοί» των περίπτερων είχαν κάνει κομπόδεμα … 100.000 ευρώ!

Τη σπείρα συντόνιζε κρατούμενος από το κελί του!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είχαν γίνει φόβος και τρόμος των περιπτερούχων σε διάφορες περιοχές του νομού Χανίων, καθώς «χτυπούσαν» συντονισμένα τις μικρές επιχειρήσεις με τα ψιλικά, κυρίως σε Κίσσαμο και Αποκόρωνα, αποκομίζοντας λεία ύψους … 100.000 ευρώ! Μάλιστα, η πολυμελής σπείρα, τη δράση της οποίας συντόνιζε κρατούμενος ελληνικών φυλακών από το κελί του, δεν δίσταζε να «ξαναχτυπήσει» περίπτερα που είχε κλέψει στο παρελθόν.

Με την υπόθεση τους τελευταίους μήνες ασχολούνταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με συναδέλφους τους των Τμημάτων Κισσάμου και Αποκορώνου, οι οποίοι κατάφεραν να εξιχνιάσουν συνολικά τέσσερις υποθέσεις κλοπών που είχαν διαπραχθεί σε περίπτερα στις ευρύτερες περιοχές των Δήμων Κισσάμου και Αποκορώνου.

Για τις κλοπές αυτές, είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, τριών νεαρών αλλοδαπών, ενός 25χρονου και ενός 28χρονου από την Αλβανία και ενός  30χρονου Σύρου, όπως επίσης σε βάρος δύο Κρητικών ηλικίας 27 και 46 ετών, αντίστοιχα.

Το νεότερο στοιχείο που προέκυψε στην υπόθεση είναι η εμπλοκή του 46χρονου κρατούμενου σε Σωφρονιστικό Κατάστημα, ο οποίος συντόνιζε τα μέλη της σπείρας σε ομάδες, διοργανώνοντας το κάθε χτύπημα στα περίπτερα.

Οι «ποντικοί» άνοιγαν τις επιχειρήσεις και άρπαζαν χρήματα, καπνοβιομηχανικά προϊόντα και ηλεκτρονικές συσκευές, όπως tablet και ηλεκτρονικό αναγνώστη κωδικών ΞΥΣΤΟ, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση