HomeHL-SportsΟλυμπιακός – Ριέκα 2-1

Ολυμπιακός – Ριέκα 2-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μικρό προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους του Champions League απέκτησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε 2-1 της Ριέκα με ανατροπή, στο πρώτο παιχνίδι για τα πλέι οφ.

Οι Κροάτες προηγήθηκαν στο 42’ με τον Έμπερ, όμως στο 66’ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Οφόε.

Στο 83’ ο Ζούπα πήρε κόκκινη κάρτα και αποβλήθηκε, ενώ οι Πειραιώτες διαμόρφωσαν το τελικό σκορ με γκολ του Ρομαό στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το ματς-ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 22 Αυγούστου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και έχοντας την ώθηση του κόσμου προσπάθησε να σκοράρει ένα γρήγορο γκολ που θα του έδινε το πρόβαδισμα. Οι Πειραιώτες απείλησαν στο 12’, το 30’ και το 40’ με τον Σεμπά να μην μπορεί να νικήσει τον Σλούγκα σε τετ-α-τετ και τον Μπεν να χάνει σε δύο περιπτώσεις ευκαιρίες με το κεφάλι.

Οι Καρσελά, Μάριν και Μπεν, μαζί με τον Οφόε ζόρισαν τους αμυντικούς της Ριέκα, η οποίος είχε και αυτή καλές στιγμές με τον Έμπερ στο 9’ να σουτάρει άουτ. Ο ίδιος παίκτης άνοιξε το σκορ στο 42ο λεπτό. Ο Βραζιλιάνος ξεπέρασε με εξαιρετική ντρίπλα τον Ρομαό και με σουτ νίκησε τον Καπίνο ανοίγοντας το σκορ για τους Κροάτες. Ο ίδιος παίκτης στην εκπνοή του ημιχρόνου (45΄) από την ίδια πλευρά βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Καπίνο πρόλαβε να βρει τη μπάλα με το πόδι.

Στο 65’ ο Μπέσνικ Χάσι πέρασε στον αγώνα ο Κώστα Φορτούνη, ο οποίος έπαιξε ρόλο στην ανατροπή των «ερυθρόλευκων». Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, ο Φορτούνης «σέρβιρε» στον Οφόε, ο οποίος πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα, στο 66ο λεπτό. Ρόλο στην ανατροπή έπαιξαν και οι Ανδρούτσος, Πάρντο, που επίσης μπήκαν ως αλλαγές στον αγωνιστικό χώρο.

Η Ριέκα στο 83’ έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Ζούτα αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη και ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά με στόχο να πάρει τη νίκη. Στο 90’ ο Ανδρούτσος στάθηκε άτυχος καθώς η κεφαλιά του βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, όμως το 2-1 ήρθε από τον Ρομαό. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από φάση διαρκείας, ο μέσος του Ολυμπιακού βρήκε τη μπάλα στην περιοχή και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

 Γκολ: 66′ Οτζίτζα, 90′ +3′ Ρομαό – 42′ Έμπερ

Κίτρινες κάρτες:
 Ζιλέ – Ελέζ, Ζούτα, Μαλές, Έμπερ

Κόκκινες κάρτες:
 83′ Ζούτα

Ολυμπιακός: 
Καπίνο, Ομάρ, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης, Ζιλέ, Οφόε (79′ Ανδρούτσος), Μάριν (75′ Πάρντο), Καρσελά, Σεμπά (65′ Φορτούνης), Μπεν.

Ριέκα: 
Σλούγκα, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Ελέζ, Ζούτα, Μπράνταριτς, Μαλές, Έμπερ (88′ Μάρτιτς), Μίσιτς, Γκοργκόν (78′ Τσρνιτς), Γκαβράνοβιτς (72′ Γέλιτς).
Διαφήμιση
Διαφήμιση