HomeHL-9Πώς βίωσαν τα Χανιά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ

Πώς βίωσαν τα Χανιά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ

Δείτε τα στοιχεία που κατέγραψε το Εργαστήριο Γεωφυσικής και Σεισμολογίας του ΤΕΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιδιαίτερα αισθητός και στην πόλη των Χανίων έγινε ο σεισμός των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα στις 18:53 στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Μήλου. Το Εργαστήριο Γεωφυσικής και Σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης και η έδρα της UNESCO για τη φυσική του εσωτερικού της γης κατέγραψαν την ένταση των σεισμικών κυμάτων στην πόλη των Χανίων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του εργαστηρίου του Ιδρύματος, «το ΤΕΙ έδωσε στη δημοσιότητα, μια εικόνα που παρουσιάζει την κατανομή της επιτάχυνσης που προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που είχε επίκεντρο σε απόσταση 39 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Μήλου και εστιακό βάθος 91 χιλιόμετρα σε διάφορες περιοχές της πόλης των Χανίων

Τα σημεία στα οποία ήταν μεγαλύτερη η έντασή του παρουσιάζονται χρωματικά (κόκκινο χρώμα στον χάρτη).

Στην πόλη των Χανίων λειτουργεί δίκτυο επιταχυνσιογράφων που καταγράφει σε κάθε σεισμό την σεισμική επιτάχυνση σε κάθε σημείο της πόλης . Έτσι είναι στην διάθεση μας αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενη αρχή Πολιτικής προστασίας η χωρική κατανομή σε σχεδόν πραγματικό χρόνο της Ισχυρής Εδαφικής κίνησης (σεισμική επιτάχυνση) στο αστικό συγκρότημα των Χανίων . H κατανομή της εδαφικής κίνησης προέρχεται από τους σταθμούς καταγραφής τις Ισχυρής Εδαφικής κίνησης που λειτουργεί εντός της πόλης των Χανιών το Εργαστήριο Γεωφυσικής και Σεισμολογίας και η Εδρα UNESCO για την μελέτη της Φυσικής της Γης και την Μείωση των Γεωκαταστροφών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης».

tei-seismika-kymata

Διαφήμιση
Διαφήμιση