HomeHL-WorldΣυγγραφέας serial killer πρώτα σκότωνε… μετά έγραφε!

Συγγραφέας serial killer πρώτα σκότωνε… μετά έγραφε!

Το φονικό είχε γίνει πριν από 22 χρόνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη σύλληψη του συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων, Liu Yongbiao, προχώρησε στις 11 Αυγούστου η αστυνομία στην Κίνα, ως ύποπτο για τη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων πριν από 22 χρόνια.

Στην εισαγωγή του μυθιστορήματός του «Το ένοχο μυστικό» ο Λιου αποκάλυψε ότι είχε ήδη ξεκινήσει να επεξεργάζεται ένα σίκουελ το οποίο ήλπιζε να αποδειχθεί λογοτεχνική αίσθηση: ένα αστυνομικό δράμα για μία γυναίκα συγγραφέα η οποία διαφεύγει της σύλληψης παρά το γεγονός ότι έχει διαπράξει μία σειρά άγριων δολοφονιών

Όταν η αστυνομία έφτασε στο σπίτι του, εκείνος δεν προέβαλε αντίσταση, ωστόσο είπε στους αστυνομικούς ότι τους περίμενε.  «Σας περίμενα όλον αυτόν τον καιρό», τούς είπε χαρακτηριστικά.

Όλα συνέβησαν τη νύχτα της 29ης Νοεμβρίου 1995. Η αστυνομία εικάζει ότι ο Λιου ήταν ο ένας από τους δύο άνδρες που πήγαν σε έναν ξενώνα στην ανατολική πόλη Huzhou με σκοπό να ληστέψουν τους πελάτες του.

Όταν το ένα θύμα πάλεψε με τους ληστές, χτυπήθηκε μέχρι θανάτου. Προκειμένου να καλύψουν το έγκλημά τους, οι δύο άνδρες φέρονται να σκότωσαν το ζευγάρι που διηύθυνε τον ξενώνα, καθώς και τον 13χρονο εγγονό του.

Ένας από τους αστυνομικούς που συμμετέχουν στην έρευνα, δήλωσε στην ιστοσελίδα Paper με έδρα τη Σανγκάη, ότι το ανθρωποκυνηγητό είχε σταματήσει, καθότι οι ερευνητές δεν μπορούσαν να βρουν σύνδεσμο μεταξύ των θυμάτων και των δολοφόνων.

Παρόλα αυτά νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι, σχεδόν 22 χρόνια μετά τη στυγερή τετραπλή δολοφονία, αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον Λιου και έναν 64χρονο άνδρα, ονόματι Γουάνγκ, ως βασικούς υπόπτους.

Ενώ η αστυνομία δεν έχει εξηγήσει πλήρως το πώς έφτασε στα ίχνη των δύο ανδρών, η Paper επισημαίνει ότι βασικό ρόλο στη λύση του μυστηρίου έπαιξε το DNA. Όπως αναφέρει από την πλευρά της η China Daily, οι ερευνητές ανέλυσαν περισσότερα από 60.000 δείγματα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ο Λιου δεν εξέδωσε ποτέ το βιβλίο του για τη συγγραφέα – δολοφόνο και τώρα σκέφτεται να βάλει μπρος στην πένα του πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Όπως δήλωσε ένας από τους αστυνομικούς που συνέλαβαν τον Λιου, είχε πει στη σύζυγό του ότι για περισσότερο από δύο δεκαετίες περίμενε να έρθει η αστυνομία. «Τώρα μπορώ να πω ότι είμαι ελεύθερος από αυτό το ψυχικό μαρτύριο που ζούσα όλον αυτόν τον καιρό», φέρεται να είπε.

Η υπόθεση θυμίζει την αντίστοιχη του Ολλανδού αστυνομικού συγγραφέα Richard Klinkhamer, του οποίου η σύζυγος είχε εξαφανιστεί το 1991.

Μετά την εξαφάνισή της, ο Klinkhamer ανεπιτυχώς προσπάθησε να πείσει τον εκδότη του για ένα μυθιστόρημα, όπου ανέφερε επτά τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να την είχε σκοτώσει, όπως και «να ψήσει τα μέλη της, ταΐζοντας με αυτά τα περιστέρια»

Εννέα χρόνια μετά την εξαφάνισή της, ο σκελετός της γυναίκας βρέθηκε θαμμένος στο προηγούμενο σπίτι που διέμενε το ζευγάρι και ο Klinkhamer ομολόγησε την δολοφονία της από τον ίδιο.

Το βιβλίο του τελικά εκδόθηκε λίγο καιρό αργότερα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση