HomeHL-9Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ….για τους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ….για τους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου

Αυξημένα μέτρα σε ολόκληρη την Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με κάθε τρόπο εγκατέλειψαν τα αστικά κέντρα οι αδειούχοι του Αυγούστου, που ξεκινούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές το Δεκαπενταύγουστο.

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση όλες τις προηγούμενες ημέρες στα λιμάνια και τα αεροδρόμια, καθώς χιλιάδες άτομα ταξιδεύουν προς διάφορες περιοχές της χώρας.

Εξαιτίας της παρουσίας χιλιάδων εκδρομέων στο νησί, αλλά και της μεγάλης κυκλοφορίας οχημάτων άνδρες από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού βρίσκονται επί ποδός σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, προκειμένου να διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων για να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να δείχνουν την μέγιστη προσοχή, προκειμένου να φτάσουν σώοι και ασφαλείς στον προορισμό τους. Θα πρέπει να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να μην προχωρούν σε αντικανονικά προσπεράσματα, να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, να κάνουν χρήση ζώνης ασφαλείας ή κράνους.

Επίσης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, όσοι οδηγοί θα κινηθούν στην εθνική οδό από Ηράκλειο προς Αγία Γαλήνη, στην παλαιά εθνική οδό από Ηράκλειο προς Αρχαιότητες Μαλίων και στη νέα εθνική οδό Ηρακλείου- Βιάνου, σημεία που θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνα.

Σημειώνεται ότι καθ’όλη τη διάρκεια των επόμενων ημερών το φωτογραφικό ραντάρ θα βεβαιώνει επικίνδυνες παραβάσεις, ενώ θα γίνονται και μετρήσεις για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση