HomeHL-GreeceΗλεία: Κηρύχθηκε ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πυρκαγιών

Ηλεία: Κηρύχθηκε ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πυρκαγιών

Δύσκολη νύχτα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολύ δύσκολη η κατάσταση και στην Ηλεία λόγω των πυρκαγιών.

Όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Δευτέρας, έγινε δεκτό το αίτημα που κατέθεσε μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος για κήρυξη του νομού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μαζί, με μεγαλύτερη αυτή που μαίνεται στην Ανάληψη.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Καπάκης, εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας να προχωρήσει στην έκδοση σχετικής Απόφασης Κήρυξης σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην αναφερόμενη περιοχή στις 14-08-2017.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί επισήμως η απόφαση και να γίνει γνωστή η διάρκεια του χρόνου που θα παραμείνει ο νομός σε αυτό το καθεστώς , καθώς και τι προβλέπεται για τους πληγέντες στην προκειμένη περίπτωση.

Τρία μέτωπα φωτιάς

Σε τρία μέτωπα συνεχίζει να καίει και τη νύχτα η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Κρυονέρι και Ανάληψη, που απείλησε κυρίως το δεύτερο χωριό που είχε γλιτώσει απο τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Ωστόσο οι μνήμες είναι νωπές δέκα χρόνια μετά, αλλά και 32 χρόνια μετά το 1985 που κάηκε το χωριό.

Μετά το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του νομού Ηλείας που συνεδρίασε εκ νέου στην Ανάληψη μετά τις εννέα το βράδυ, αποτυπώθηκε η κατάσταση που επικρατεί. Η φωτιά παραμένει εκτός ελέγχου με τρία μέτωπα προς Κρυονέρι, Δαφνιώτισσα και ανάμεσα στην Ανάληψη και το Περιστέρι.

Εκατοντάδες διάσπαρτες μικρές εστίες καίνε μέσα στην καμένη έκταση και όλη αυτή η εικόνα θα κρατήσει άγρυπνους τους κατοίκους στην περιοχή, υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων.

Περίπου εκατό στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν στάχτη στη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα της Δεύτερα στην περιοχή Αγ. Κυριακής. Πρόκειται για την πυρκαγιά που αρχικώς και μέσα από τη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ στην Ανάληψη, είχε δοθεί ως πυρκαγιά στο Ανδρώνι.

Οι δυνάμεις της Π.Υ. Αρχ. Ολυμπίας έδωσαν μάχη σε δύσβατη περιοχή για να καταφέρουν να ανακόψουν τη φωτιά.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση