HomeHL-9Με το χρυσό στο στήθος επέστρεψαν οι Παγκόσμιοι Νέοι Άνδρες στο πόλο

Με το χρυσό στο στήθος επέστρεψαν οι Παγκόσμιοι Νέοι Άνδρες στο πόλο

Οι θριαμβευτές στο Παγκόμσιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος επέστρεψαν τα ξημερώματα της Δευτέρας οι παίχτες της εθνικής Ελλάδας πόλο Νέων Ανδρών οι οποίοι την Κυριακή κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

polo1

Στο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» στήθηκε πάρτι για την υποδοχή τους από συγγενείς και φίλους που τους περίμεναν για να γιορτάσουν μαζί τη μεγάλη τους επιτυχία.

Οι Παγκόσμιοι Νέοι Άνδρες έγραψε την τελευταία «χρυσή σελίδα» για την ελληνική υδατοσφαίριση επικρατώντας στον τελικό τη Κροατίας σε ένα ματς-θρίλερ.

polo2

Οι παίχτες του Τεό Λουράντου μετά από  εξαιρετική εμφάνιση νίκησαν την Κροατία στα πέναλτι με 5-3. Η κανονική διάρκεια έληξε 7-7, με την ελληνική ομάδα να προηγείται 7-6 και να ισοφαρίζεται, μόλις δύο δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Ωστόσο, οι νεαροί πολίστες βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και επικράτησαν στα πέναλτι, ολοκληρώνοντας την ανατροπή, καθώς στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, οι Κροάτες βρίσκονταν σταθερά μπροστά στο σκορ.

polo3

Είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα σε αυτή την κατηγορία Εθνικών ομάδων, μετά το 2001 στην Κωνσταντινούπολη και στον τελικό κόντρα στη σημερινή αντίπαλό της. Σε τελικό έχει φτάσει άλλες δύο φορές, όπου κατέκτησε το ασημένιο, το 1995 στη Γαλλία (ηττήθηκε από την Ουγγαρία) και το 2011 στην Κροατία (ηττήθηκε πάλι από την Κροατία).

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 2-1, 3-2.

Το χάλκινο κατέκτησε η Σερβία, που νίκησε στον μικρό τελικό την Ουγγαρία 12-11.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση