HomeHL-9Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κρήτη

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κρήτη

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα, την ώρα που η πυροσβεστική αντιμετωπίζει ήδη πολλά πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, για την Κυριακή, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Λακωνία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Κορινθία)

• Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

• Περιφέρεια Αττικής

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία)

• Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες)

• Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς)

Περιφέρεια Κρήτης (Χανιά)

pyrkagies

Έχουν ήδη ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Διαφήμιση
Διαφήμιση