HomeHL-9Αίθριος ο καιρός στην Κρήτη…με ενίσχυση των ανέμων

Αίθριος ο καιρός στην Κρήτη…με ενίσχυση των ανέμων

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχίσουν και για τις επόμενες ημέρες σε ολόκληρη την Κρήτη με τους ανέμους να δημιουργούν κάποια προβλήματα, λόγω ενίσχυσης τους, σε αρκετές περιοχές του νησιού.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, οι Δυτικοί άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι σήμερα κυρίως στα δυτικά τμήματα του νησιού καθώς και σε κάποιες περιοχές της ενδοχώρας, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθούν με εντάσεις έως και τα 4 Μποφώρ.

Τις βραδινές ώρες της Κυριακής αναμένεται να εξασθενήσουν σε ολόκληρη την Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή υποχώρηση και θα κυμανθεί από 23 έως 32 °C, με τις εξαιρέσεις βέβαια κάποιων περιοχών που θα σημειώσουν λίγο υψηλότερες τιμές.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε δηλώσεις του “στην Κρήτη θα πρέπει να επισημάνουμε ότι απαιτείται μια ιδιαίτερη προσοχή στην ενίσχυση των Δυτικών ανέμων που προβλέπεται να σημειωθεί τις νυκτερινές ώρες του Σαββάτου έως και τα ξημερώματα της Κυριακής με εντάσεις που πιθανά κατά τόπους θα ξεπεράσουν τα 5 – 6 Μποφώρ.

Επειδή η ενίσχυση των Δυτικών ανέμων αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις νυκτερινές ώρες καλό θα είναι να ληφθούν κατάλληλα μέτρα προστασίας αλλά να δοθεί και ιδιαίτερη προσοχή στην πρόληψη πυρκαγιάς. Επιπλέον προσοχή απαιτείται και από τους ναυτιλλόμενους, μιας και η ενίσχυση των ανέμων αναμένεται να προκαλέσει υψηλό κυματισμό στις θαλάσσιες περιοχές γύρω από την Κρήτη.

Οι άνεμοι από τη Δευτέρα θα στραφούν σταδιακά σε Βόρειους και θα ενισχύονται από την Τρίτη, ενώ αναμένεται να διατηρηθούν έως και τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, με πρόσκαιρες εντάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση