HomeΚΟΣΜΟΣΣυντακτική Συνέλευση Βενεζουέλας: Αισχρές οι απειλές Τραμπ

Συντακτική Συνέλευση Βενεζουέλας: Αισχρές οι απειλές Τραμπ

Στήριξη στον Μαδούρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας εξέφρασε σήμερα τη συμπαράστασή της στον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο ενώπιον των «αισχρών απειλών» που διατύπωσε ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης εναντίον της χώρας της Νότιας Αμερικής.

«Απορρίπτουμε τις άνανδρες, προκλητικές και αισχρές απειλές» του Τραμπ εναντίον της «ιερής εθνικής κυριαρχίας της Βενεζουέλας» έγραψε η πρόεδρος του σώματος, Ντέλσι Ροντρίγκες στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η Συντακτική Συνέλευση «θα ενεργήσει για να συντροφεύσει» τον πρόεδρο Μαδούρο «στην άμυνα» της χώρας, συμπλήρωσε η ίδια.

«Έχουμε πολλές επιλογές για την Βενεζουέλα, περιλαμβανομένης μιας πιθανή στρατιωτικής επιλογής εάν καταστεί αναγκαίο» δήλωσε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, από το Νιου Τζέρσεϊ, όπου βρίσκεται σε διακοπές.

Οι δηλώσεις αυτές χαρακτηρίστηκαν «πράξη παραφροσύνης» από τον υπουργό Άμυνας της Βενεζουέλας, Βλαντίμιρ Παντρίνο, ο οποίος προειδοποίησε ότι σε περίπτωση επίθεσης «όλοι μας θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και την εθνική κυριαρχία της αγαπημένης μας Βενεζουέλας».

«O Tραμπ θέλει να απειλήσει την σταθερότητα της Λατινικής Αμερικής»

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγόρησε σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι θέλει να απειλήσει τη σταθερότητα της Λατινικής Αμερικής με την «επιπόλαιη απειλή» μιας «στρατιωτικής επιλογής» μπροστά στην κρίση που συνταράσσει την χώρα.

«Η επιπόλαιη απειλή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στοχεύει στο να οδηγήσει τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική σε μια σύρραξη που θα διατάρασσε, μόνιμα, τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής μας» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χόρχε Αρεάσα, ο οποίος ανέγνωσε μια ανακοίνωση εξ ονόματος του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση