HomeHL-EconomyΑντωνοπούλου: 230.000 νέες θέσεις εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ

Αντωνοπούλου: 230.000 νέες θέσεις εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ

Δηλώσεις στην ΕΡΤ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, βρέθηκε σήμερα στην ΕΡΤ και, σε δηλώσεις της για το φαινόμενο της ανεργίας, υποστήριξε πως έχουν δημιουργηθεί 230.000 νέες θέσεις εργασίας, με τις μισές αυτών να είναι πλήρους απασχόλησης.

Αναλυτικά, η κυρία Αντωνοπούλου σημείωσε: «Έχουν δημιουργηθεί 230.000 θέσεις μισθωτής απασχόλησης, 50% εξ αυτών πλήρους απασχόλησης. Ο αριθμός των ανέργων, όταν αναλάβαμε, ήταν 1,25 εκατ. και σήμερα είναι 1,04 εκατ. Η αντιπολίτευση σήμερα παίρνει επιλεκτικά στοιχεία, ώστε να αναποδογυρίζει την πραγματικότητα. Κάνουμε μικρά, αλλά πολύ σταθερά βήματα στον τομέα της ανεργίας».

Και συνέχισε: «Μέχρι το 2019 θα έχουμε μία επιπλέον μείωση πέντε μονάδων στον τομέα της ανεργίας. Κοινώς, κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει συνολική μείωση δέκα μονάδων στην ανεργία. Βρήκαμε μία απορρυθμισμένη αγορά, μία κατεστραμμένη οικονομία και βάζουμε φρένο. Πριν την ανάπτυξη, πρέπει να βάζεις φρένο στα προβλήματα».

Αναφερόμενη στα προγράμματα ΕΣΠΑ, η κυρία Αντωνοπούλου σημείωσε: «Αναφορικά με τα προγράμματα επανένταξης, βρήκαμε πολύ ακριβά προγράμματα, το 65% των οποίων πήγαιναν σε ενδιάμεσους και όχι στους ανέργους που τα είχαν ανάγκη. Σήμερα, ένας στους τρεις που συμμετέχει σε αυτά τα προγράμματα βρίσκει δουλειά. Υπήρχε μία σπατάλη και μία εντελώς λανθασμένη στόχευση. Σημειώνω επίσης πως δεν υπήρχε, όταν αναλάβαμε, καμία αξιολόγηση των ανθρώπων που αναλάμβαναν τα συγκεκριμένα προγράμματα».
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση