HomeΕΛΛΑΔΑDie Zeit: Η καταδίκη Γεωργίου γίνεται πολιτικό θέμα στην Ευρώπη

Die Zeit: Η καταδίκη Γεωργίου γίνεται πολιτικό θέμα στην Ευρώπη

Τι δήλωσε ο Τσακαλώτος για το θέμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η καταδίκη του Ανδρέα Γεωργίου εξακολουθεί να απασχολεί τον ξένο Τύπο καθώς, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, η υπόθεση γίνεται πολιτικό ζήτημα στην Ευρώπη.

Το ζήτημα μπορεί να γίνει μεγάλο θέμα στις Βρυξέλλες, σημειώνει το σχετικό δημοσίευμα, που επικαλούμενο κύκλους της ΕΕ συμπληρώνει ότι είναι πιθανό να μπει στην ατζέντα του επόμενου Eurogroup.

«Η ΕΚΤ έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στατιστικά που εξέδωσε η ΕΛΣΤΑΤ από το 2010», επεσήμανε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη γερμανική εφημερίδα. «Είναι σημαντικό οι ελληνικές αρχές να προστατέψουν την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ», σημείωσε ακόμη.

Η Zeit γράφει ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση αποστασιοποιήθηκε από τις κατηγορίες κατά του κ. Γεωργίου, φιλοξενώντας δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για το θέμα, ο οποίος απέρριψε την υποψία ότι ο ίσιος ή η δικαστική εξουσία δεν έχουν εμπιστοσύνη στα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ κατά τη θητεία του κ. Γεωργίου.

«Είναι ανάρμοστο ένας υπουργός Οικονομικών να σχολιάσει μία δικαστική απόφαση και σε κάθε περίπτωση η καταδικαστική ετυμηγορία για τον κ. Γεωργίου δεν ήταν σε κατηγορίες για ανάρμοστη παρέμβαση στα στατιστικά, αλλά για ένα μικρότερο θέμα που αφορούσε τη διαδικασία. Ετσι, η ποιότητα των στατιστικών του προγράμματος δεν αμφισβητούνται από κανέναν, τουλάχιστον από το σύνολο της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος στην Zeit.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση