HomeΚΟΣΜΟΣΝέα δεδομένα για το ναυάγιο του Τιτανικού: Ερευνητές ισχυρίζονται ότι βυθίστηκε εξαιτίας φωτιάς

Νέα δεδομένα για το ναυάγιο του Τιτανικού: Ερευνητές ισχυρίζονται ότι βυθίστηκε εξαιτίας φωτιάς

Έκαιγε επί τρεις εβδομάδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για περισσότερα από 100 χρόνια πιστεύεται ότι ο «Τιτανικός» βυθίστηκε έπειτα από σύγκρουση με ένα παγόβουνο. Η ιστορία του μάλιστα έχει γίνει πολλές φορές ταινία με την Κέιτ Γουίνσλετ και τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο να πρωταγωνιστούν στην πιο δημοφιλή εκδοχή της.

Ωστόσο σε ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τιτανικός: Το Νέο Στοιχείο» έχει προκύψει μία νέα θεωρία σύμφωνα με την οποία μία τεράστια πυρκαγιά τελικά ευθυνόταν για το ναυάγιο. Ειδικός μάλιστα πιστεύει ότι η φωτιά έκαιγε επί τρεις εβδομάδες, χωρίς όμως να την αντιληφθεί κανείς.

Ο δημοσιογράφος Senan Molony, ο οποίος μελέτησε φωτογραφίες του πλοίου πριν αυτό φύγει από το ναυπηγείο του Μπέλφαστ, είπε ότι είδε μαύρα σημάδια μήκους περίπου 9 μέτρων δίπλα στο σημείο που το παγόβουνο χτύπησε το πλοίο.

«Εξετάζουμε την ακριβή περιοχή όπου το χτύπησε το παγόβουνο και φαίνεται ότι έχουμε αδυναμία ή ζημιά στον σκελετό του πλοίου σε αυτό το συγκεκριμένο μέρος, προτού φύγει ακόμη από το Μπέλφαστ», δήλωσε ο ίδιος.

Οι ειδικοί επιβεβαίωσαν ότι οι τα σημάδια αυτά υποδεικνύουν φωτιά σε ένα από τα λεβητοστάσια, κάτι που μπορεί να αποδυνάμωσε τον χαλύβδινο σκελετό του πλοίου με αποτέλεσμα να σπάσει από το χτύπημα του παγόβουνου.

«Η επίσημη έρευνα για τον Τιτανικό χαρακτήρισε (το ναυάγιο) ως πράξη του Θεού», δήλωσε ο Molony στους Times. «Αυτή δεν είναι μία απλή ιστορία σύγκρουσης με ένα παγόβουνο και βύθισης. Είναι μία τέλεια καταιγίδα εξαιρετικών παραγόντων που ήρθαν μαζί: φωτιά, πάγος και εγκληματική αμέλεια».

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση