HomeHL-GreeceΚ. Γαβρόγλου: Αριστεία είναι να μπορούν να μορφωθούν όλα τα παιδιά

Κ. Γαβρόγλου: Αριστεία είναι να μπορούν να μορφωθούν όλα τα παιδιά

Τί ανέφερε ο υπουργός Παιδείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Αριστεία για εμάς είναι όλα τα παιδιά να μπορούν να μορφωθούν» εξήγησε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχεται τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση για τις προωθούμενες αλλαγές στην παιδεία και τα δημοτικά σχολεία.

«Η Αριστερά πρωτίστως, είναι υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών σε όλους, ειδικά όταν μιλάμε για ένα κοινωνικό αγαθό, όπως η παιδεία» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.

Απαντώντας στα «πυρά» που δέχεται, μετά την απόφαση για ανάδειξη των σημαιοφόρων δια κλήρωσης, ο ίδιος επεσήμανε ότι «η ευγενής άμιλλα πρέπει να καλλιεργείται με όρους ενός ηθικού κώδικα αξιών και όχι με τους νόμους της αγοράς». «Δεν είναι δαρβινικό το σύστημα στα σχολεία μας. Και δεν πρέπει να είναι» έσπευσε να προσθέσει.

Και συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο: «Η εκπαίδευση αποσκοπεί στη μόρφωση όλων των πολιτών. Αυτή είναι η βασική μας αφετηριακή διαφορά με τη νεοφιλελεύθερη σημερινή Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη. Αριστεία για μας είναι όλα τα παιδιά να μπορούν να μορφωθούν σε ένα σχολείο, το καθένα να πάρει ό,τι του ταιριάζει, και κυρίως, να μπορούν να αποκτήσουν την εμπειρία της χαρά της γνώσης».

Όσον αφορά τον νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι είναι ο πρώτος νόμος, ο οποίος προχωράει σε διοικητικές ρυθμίσεις, ιδρύει νέους θεσμούς και καθιερώνει την εξωστρέφεια των ΑΕΙ.

Σχετικά με το λύκειο και τις εισαγωγικές εξετάσεις, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το αντιπαιδαγωγικό σύστημα των εισαγωγικών θα γίνει σύντομα παρελθόν».

«Το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αν και αδιάβλητο, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια που υπονομεύει την εκπαιδευτική και παιδαγωγική λειτουργία του Λυκείου ως αυτόνομη βαθμίδα εκπαίδευσης» κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση