HomeΚΟΣΜΟΣΑστυνομικός βιντεοσκοπούσε γυμνούς και άτομα σε ερωτικές περιπτύξεις

Αστυνομικός βιντεοσκοπούσε γυμνούς και άτομα σε ερωτικές περιπτύξεις

Mε την κάμερα του ελικοπτέρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας πρώην αστυνομικός της βρετανικής αστυνομίας, τον οποίο πρώην συνάδελφοί του περιέγραψαν ως ένα πρόσωπο «που είχε εμμονή με το σεξ», καταδικάστηκε την Τρίτη σε φυλάκιση ενός έτους διότι χρησιμοποίησε ένα ελικόπτερο της αστυνομίας για να βιντεοσκοπήσει τις ερωτικές περιπτύξεις ενός ζευγαριού και ανθρώπους που έκαναν γυμνοί μπάνιο.

Ο Άντριαν Πόγκμορ, 51 ετών, κατέγραψε με την κάμερα που διαθέτει το ελικόπτερο, ένα ζευγάρι που έκανε σεξ στο αίθριο της κατοικίας του, μια γυναίκα που έκανε ηλιοθεραπεία γυμνή στον κήπο της, ένα γυμνό ζευγάρι που καθόταν σε σεζλόνγκ και δύο γυμνιστές μπροστά από το τροχόσπιτό τους, όπως μετέδωσαν διεθνή πρακτορεία.

«Θεωρούσατε ότι ήσασταν στην κυριολεξία υπεράνω του νόμου» σχολίασε ο δικαστής Πίτερ Κέλσον, του δικαστηρίου του Σέφιλντ (βόρεια Αγγλία), σημειώνοντας:

Εν συντομία, χρησιμοποιήσατε ένα ελικόπτερο αξίας 2 εκατομμυρίων λιρών (2,2 εκατομμυρίων ευρώ), η κάθε πτήση του οποίου στοιχίζει περίπου 1.000 δολάρια την ώρα, για να ικανοποιήσει την σεξουαλική σας περιέργεια, την ώρα που το ελικόπτερο αυτό έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό παραβατών.

Εντούτοις, «αντί του να αποτρέψετε και να εντοπίσετε την εγκληματικότητα, διαπράξατε εσείς έγκλημα» τόνισε ο δικαστής.

Ο Πόγκμορ ομολόγησε τη διάπραξη τεσσάρων σοβαρών αξιόποινων πράξεων στο πλαίσιο της άσκησης δημοσίου αξιώματος. Έπειτα από 22 χρόνια καριέρας, παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του στην αστυνομία του Σάουθ Γιόρκσιρ.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, συνάδελφοί του τον περιέγραψαν ως «ένα άτομο με αποκλίνουσα συμπεριφορά» και «έναν παρατηρητή από ψηλά που είχε εμμονή με το σεξ».

Άλλοι δύο αστυνομικοί και δύο κυβερνήτες του ελικοπτέρου απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Το δικαστήριο απάλλαξε τους αστυνομικούς Μάθιου Λούκας, 42 ετών και Λι Γουόλς, 47 ετών, καθώς και τους πιλότους του ελικοπτέρου Μάθιου Λούζμορ, 45 ετών και Μάλκολμ Ριβς, 64.

Ο Άντριαν Πόγκμορ ήταν ο μόνος που είχε παραδεχτεί την ενοχή του και ο μοναδικός από τους πέντε που ήταν παρών κάθε φορά που κινηματογραφούσαν γυμνούς ανθρώπους σε ιδιωτικές στιγμές τους.

Cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση