HomeΚΟΣΜΟΣΒενεζουέλα: Χάκερ εξαπέλυσαν επίθεση σε κυβερνητικούς δικτυακούς τόπους

Βενεζουέλα: Χάκερ εξαπέλυσαν επίθεση σε κυβερνητικούς δικτυακούς τόπους

«Δυαδικοί φρουροί»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κυβερνοεπίθεση σε δικτυακούς τόπους της κυβέρνησης εξαπέλυσαν χάκερ στη Βενεζουέλα στέλνοντας μήνυμα αντίστασης στη «δικτατορία», όπως είπαν, του Νικολάς Μαδούρο.

Οι «Δυαδικοί Φρουροί», όπως αυτοαποκαλούνται, ανήρτησαν μηνύματα υποστήριξης προς την ομάδα των ένοπλων κινηματιών, που επιτέθηκαν την περασμένη Κυριακή σε στρατιωτική βάση στην πόλη Βαλένθια στα κεντρικά.

Την ίδια ώρα ο αριστερός πρόεδρος της χώρας κατέβαζε στους δρόμους του Καράκας οπαδούς του, οι οποίοι ζήτησαν να τερματιστούν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και η βία των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Πάνω από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις διαδηλώσεις που πυροδοτεί η δεινή κατάσταση της οικονομίας και η προσπάθεια, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση, του Μαδούρο να γαντζωθεί στην εξουσία.

Οι χάκερ επιτέθηκαν μεταξύ άλλων στη διαδικτυακή πύλη της κυβέρνησης, του Ανωτάτου Δικαστηρίου, της βουλής, της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής και του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ επηρεάστηκαν και οι ιστότοποι αρκετών ιδιωτικών εταιρειών.

«Οι μέρες αυτής της δικτατορίας είναι μετρημένες», έγραφε το μήνυμα που ανήρτησαν στον δικτυακό τόπο της κυβέρνησης, ένα μήνυμα με αναφορές στην «Επιχείρηση Δαυίδ», την κωδική ονομασία της επίθεσης στη Βαλένθια σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

«Ο αγώνας μας είναι ψηφιακός. Εσείς κλείνετε τους δρόμους και εμείς τα δίκτυα», πρόσθεσαν.

Αρκετοί από τους ιστότοπους που δέχθηκαν επίθεση παρέμειναν χθες εκτός λειτουργίας, αλλά ο επίσημος δικτυακός τόπος του Μαδούρο επανήρθε.

Οι «Δυαδικοί Φρουροί» έδειξαν στο Twitter το μήνυμα που είχαν αναρτήσει στους στόχους τους: ένα κείμενο υποστήριξης προς τους κινηματίες της «Επιχείρησης Δαβίδ» μαζί μ’ ένα απόσπασμα από την ταινία «Ο Μεγάλος Δικτάτορας» του Τσάρλι Τσάπλιν.

«Στρατιώτες! Μην χαραμίζετε τις ζωές σας στα κτήνη που σας υποδουλώνουν, που ρυθμίζουν τις ζώες σας, που σας λένε τι να κάνετε, τι να σκέφτεστε και τι να νιώθετε», λέει ο Τσάπλιν στο συγκεκριμένο απόσπασμα.

Οι χάκερ κάλεσαν επίσης τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και να στηρίξουν «τους γενναίους στρατιώτες μας», αναφερόμενοι στους κινηματίες.

Οργανώσεις της αντιπολίτευσης ενέτειναν το τελευταίο διάστημα τις διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο, μετά τη θέσπιση μιας νέας «Συντακτικής» Εθνοσυνέλευσης, σχεδιασμένης, όπως καταγγέλλουν, για να τον διατηρήσει στην εξουσία.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση