HomeHL-WorldΣτο έλεος του καιρού η Ιταλία: Τέσσερις νεκροί

Στο έλεος του καιρού η Ιταλία: Τέσσερις νεκροί

Κακοκαιρία σαρώνει τον Βορρά, καύσωνας «λιώνει» τον Νότο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φονικές καταιγίδες έπληξαν τη βόρεια Ιταλία προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική μια γυναίκα καταπλακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό της από κατολίσθηση κοντά στην περιοχή Cortina d’ Ampezzo. Το διαλυμένο όχημά της βρέθηκε στην κοίτη ενός ποταμού κοντά στο φημισμένο χειμερινό θέρετρο.

Στο όρος Marmolata στους Δολομίτες ένας άνδρας κεραυνοβολήθηκε χθες, ενώ στην περιοχή Φρίουλι ένας Βέλγος τουρίστας σκοτώθηκε, όταν έπεσε δέντρο πάνω στο αντίσκηνό του.

Στην περιοχή της Λομβαρδίας μια γυναίκα γλίστρησε και έπεσε από ορεινό μονοπάτι με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για ακραία καιρικά φαινόμενα και να μην εκτίθενται σε κινδύνους.

Την ίδια ώρα ένα κύμα καύσωνα σαρώνει την Ιταλία, όπου ο υδράργυρος έχει κολλήσει εδώ και μέρες πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου με αποτέλεσμα να ξεσπούν πολλές πυρκαϊές λόγω των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών.

Μόνον τον τελευταίο μήνα αποτεφρώθηκαν τόσες εκτάσεις, όσες από την αρχή του έτους. Την περασμένη Πέμτη μια 79χρονη γυναίκα κι ένας 82χρονος άνδρας βρήκαν τραγικό θάνατο στις φλόγες.

Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό η χώρα πλήττεται από παρατεταμένη ξηρασία με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και στην πρωτεύουσα Ρώμη, να παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις νερού.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση