HomeHL-9Ολοένα και περισσότεροι Ηρακλειώτες ψηφίζουν… καύση νεκρών

Ολοένα και περισσότεροι Ηρακλειώτες ψηφίζουν… καύση νεκρών

Τί γίνεται με το Αποτεφρωτήριο που δρομολογεί ο δήμος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η καύση νεκρών φαίνεται ότι μπαίνει για τα καλά στην ζωή και των Ηρακλειωτών καθώς ολοένα και περισσότεροι εκφράζουν την επιθυμία να μην ταφούν αλλά να καούν.

Καθημερινά τα «Γραφεία Τελετών» δέχονται άτομα που ζητούν να μάθουν πού γίνεται η καύση των νεκρών, ωστόσο αν και έχει ψηφιστεί ο σχετικός νόμος για δημιουργία Αποτεφρωτηρίων στην Ελλάδα ακόμα δεν έχει γίνει πράξη.

«Η αλήθεια είναι πως αρχίζει και γίνεται σταδιακά μία στροφή προς την καύση των νεκρών. Η ζήτηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα με το ποσοστό ν’ αγγίζει το 10%. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχουν ακόμα δημιουργηθεί αποτεφρωτήρια με αποτέλεσμα όσοι θέλουν να μην ταφούν αλλά να καούν θα πρέπει να μεταφερθούν στην Βουλγαρία», επισημαίνει μιλώντας ιδιοκτήτης γνωστού Γραφείου Τελετών, κ. Μαρκουλάκης υπογραμμίζοντας παράλληλα πως το κόστος για την μεταφορά και την καύση στην Βουλγαρία είναι 3.500 με 4.000 ευρώ.

Τί γίνεται με το Αποτεφρωτήριο στο Ηράκλειο

Τον Οκτώβριο του 2015 ψηφίστηκε ο νόμος για την ίδρυση αποτεφρωτηρίων στην Ελλάδα με τουλάχιστον τέσσερις δήμους, ανάμεσά τους και το Ηράκλειο, να ξεκινούν τις διαδικασίες.

Ωστόσο, όπως αναφέρει στο cretapost ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιώργος Καραντινός η διαδικασία είναι χρονοβόρα.

«Έχουμε κινήσει όλες τις διαδικασίες για την ίδρυση Αποτεφρωτηρίου στο Ηράκλειο και προχωράμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε, όμως κάποιες ενέργειες που προβλέπει ο νόμος είναι χρονοβόρες, όπως ο καθορισμός περιβαλλοντικών όρων και κάποιες άλλες τεχνικές λεπτομέρειες», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Καραντινός ο οποίος παράλληλα δήλωσε πως «σε σχέση με τους άλλους δήμους που ξεκίνησαν να υλοποιούν το συγκεκριμένο σχέδιο το Ηράκλειο είναι πιο μπροστά».

Ναυσικά Κωνσταντοπούλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση