HomeΕΛΛΑΔΑΑλβανία: Είμαστε ευγνώμονες στην Ελλάδα

Αλβανία: Είμαστε ευγνώμονες στην Ελλάδα

Για τη συνδρομή στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ευγνωμοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά στον Νίκο Κοτζιά για την ουσιαστική συνδρομή της Ελλάδας, όπως υπογραμμίζει, με εναέρια μέσα στην κατάσβεση των πυρκαγιών στη νότια Αλβανία, εξέφρασε ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι.

«Είμαι ευγνώμων στον Νίκο Κοτζιά και στην ελληνική κυβέρνηση για την παροχή ουσιαστικής βοήθειας στις προσπάθειές μας για την κατάσβεση των πυρκαγιών στη νότια Αλβανία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλαβανός υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Σημειώνεται πως έπειτα από αίτημα που υποβλήθηκε στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά από τον Αλβανό ομόλογό του, Ντιτμίρ Μπουσάτι, η Ελλάδα συνδράμει για τρίτη συνεχή ημέρα με πυροσβεστικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης στη γειτονική Αλβανία, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί στον Αυλώνα.

Ειδικότερα, δύο αεροσκάφη τύπου «PZL» πραγματοποίησαν σήμερα 3 εξόδους στην περιοχή της πυρκαγιάς συμπληρώνοντας 12 ώρες πτήσης. Συνολικά από την περασμένη Πέμπτη έχουν πραγματοποιήσει 14 εξόδους συμπληρώνοντας 30 ώρες πτήσης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση