HomeΕΛΛΑΔΑΡεκόρ προσλήψεων συμβασιούχων στο Δημόσιο

Ρεκόρ προσλήψεων συμβασιούχων στο Δημόσιο

Αύξηση σχεδόν 40% μέσα σε 10 μήνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέο ρεκόρ στις προσλήψεις συμβασιούχων έχει κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς ο αριθμός τους «αγγίζει» πλέον τις 80.000, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Μαΐου, παρουσιάζοντας αύξηση σχεδόν 40% μέσα σε 10 μήνες.

Πρόκειται για νούμερο προσλήψεων πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της χώρας αλλά και την κατάσταση της οικονομίας, καθώς δεν αποκλείεται ο αριθμός των συμβασιούχων να φτάσει τις 100.000 το φθινόπωρο, όταν θα γίνουν οι προσλήψεις των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την Ελευθερία του Τύπου. Προς το παρόν, τα στοιχεία αναφέρουν 79.161 συμβασιούχους.

Την ίδια στιγμή, αύξηση παρατηρείται και στον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων (οι συμβασιούχοι των υπουργών και του Μεγάρου Μαξίμου), οι οποίοι από 2.067 που ήταν τον Νοέμβριο του 2016 έχουν φτάσει τους 2.190 και το νούμερο θα αυξηθεί.

Και αυτό γιατί τα στοιχεία των προσλήψεων που έχει δώσει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης μέσω του ιστότοπου της «Απογραφής» είναι μέχρι τον Μάιο. Δηλαδή δεν έχουν περιληφθεί οι συμβασιούχοι για τις ανάγκες του καλοκαιριού σε πολλές από τις υπηρεσίες του κράτους. Οι μετακλητοί μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 ήταν 1.200 άτομα.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση