HomeHL-EconomyΚαι 2 ευρώ η προμήθεια, για πληρωμή φόρου στο γκισέ

Και 2 ευρώ η προμήθεια, για πληρωμή φόρου στο γκισέ

Η χρέωση δεν είναι ενιαία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακόμα και στα 2 ευρώ ανά συναλλαγή -και ασχέτως του ύψους του φόρου που πληρώνεται- θα φτάνει τελικά η προμήθεια που θα εισπράττουν οι τράπεζες, για όσους επιμένουν να μην χρησιμοποιούν το e-banking για την εξόφληση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Το ένα μετά το άλλο τα πιστωτικά ιδρύματα εκδίδουν εσωτερικές εγκυκλίους και ανακοινώνουν την τιμολογιακή πολιτική που θα εφαρμόζουν στο εξής για πληρωμές φόρων στο γκισέ. Η χρέωση δεν είναι ενιαία αλλά ποικίλει, ανάλογα με το αν θέλουν ή όχι να προσελκύουν τους φορολογουμένους στα υποκαταστήματά τους. Για παράδειγμα, άλλη τράπεζα χρεώνει 1,5 ευρώ για πληρωμή φόρων στο γκισέ, ενώ άλλη ανακοινώνει χρέωση 2 ευρώ. Ειδικές τιμές ενδέχεται να ανακοινώνουν επίσης, ανάλογα και με το είδος πληρωμές του φόρου ή του τέλους που εξοφλείται –πχ για τέλη κυκλοφορίας κλπ.

Επιπλέον, πριν το τέλος του μηνός αναμένεται να έχουν προσαρμόσει όλες οι τράπεζες και τα μηχανογραφικά τους συστήματα ώστε, αντλώντας στοιχεία από την βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ, να εξατομικεύουν τις χρεώσεις ανάλογα με την ηλικία, τον τόπο κατοικίας ή την κατάσταση της υγείας του φορολογουμένου. Υπενθυμίζεται ότι ειδικά για πληρωμές φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, απαλλάσσονται από τις χρεώσεις οι άνω των 70 ή όσοι κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές ή έχουν προβλήματα αναπηρίας. Στις περιπτώσεις αυτές την προμήθεια την πληρώνει η ΑΑΔΕ.

Για άλλους φόρους όμως (πχ πληρωμές ΦΠΑ) δεν ισχύει η απαλλαγή αυτή και οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν τις χρεώσεις που θα ανακοινώνει κάθε τράπεζα, ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική της.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση