HomeHL-9Σε χώρο του πανεπιστημίου είχαν φυτέψει δενδρύλλια χασίς

Σε χώρο του πανεπιστημίου είχαν φυτέψει δενδρύλλια χασίς

Τι λέει η Πρυτανεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το σημείο στο οποίο είχαν φυτευθεί εκατοντάδες δενδρύλλια κάνναβης στον περιβάλλοντα χώρο της πανεπιστημιούπολης του Γάλλου εντόπισαν σήμερα αστυνομικοί της Α.Δ. Ρεθύμνου κατά τη διάρκεια εξερεύνησης, ανάμεσα σε υψηλή βλάστηση.

Πρόκειται, όμως, μόνο για τον χώρο, αφού εντοπίστηκαν οι λάκκοι, περίπου 400, όχι όμως και τα δενδρύλλια τα οποία προφανώς πρόσφατα είχαν φροντίσει να εκριζώσουν οι ίδιοι οι χασισοκαλλιεργητές, σύμφωνα με δημοσίευμα του goodnet.gr.

Οι αστυνομικοί κατά την έρευνα τους βρήκαν και παρέλαβαν ό,τι στοιχεία είχαν απομείνει, προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες.

Η νέα αυτή περίπτωση έρχεται να θυμίσει ανάλογη υπόθεση που χρονολογείται πίσω στο 2002 και η οποία είχε ταράξει την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Η ανακοίνωση της Πρυτανείας

«Σχετικά με την υπό διερεύνηση υπόθεση φυτείας κάνναβης εντός της περιουσίας της Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο η Πρυτανεία επιθυμεί να κάνει γνωστά τα παρακάτω:

Στις 2 Αυγούστου, ενημερώθηκαν οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης από την υπηρεσία φύλαξης του Ιδρύματος σχετικά με την κλοπή  ύδατος από πυροσβεστική φωλέα  που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. Την ίδια ημέρα το γεγονός αναφέρθηκε από τις Πρυτανικές Αρχές στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου και παρείσχαν κάθε  διευκόλυνση για την άσκηση των καθηκόντων της, αναμένοντας το αποτέλεσμα των σχετικών ερευνών.

Ωστόσο με αφορμή το περιστατικό αυτό και την ενδεχόμενη προσπάθεια για τη με οποιοδήποτε τρόπο εκμετάλλευσή του οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

α.  Το ακίνητο στο οποίο βρίσκεται η Πανεπιστημιούπολη στο Γάλλο Ρεθύμνου, εκτείνεται σε περίπου 1.400 τετραγωνικά χιλιόμετρα η πλειονότητα των οποίων είναι δύσβατη, το ανάγλυφο δε του εδάφους καθιστά τον έλεγχο αδύνατο.

β. Οι Πρυτανικές Αρχές έχουν  προβεί σε όλες τις ενέργειες για τη διάνοιξη οδών σε όλα τα απαιτούμενα σημεία, για τον αποτελεσματικό έλεγχο του συνόλου της έκτασης της  Πανεπιστημιούπολης καθώς και στην προμήθεια ειδικών οχημάτων για τη φύλαξη της Πανεπιστημιούπολης στα δύσβατα σημεία της».

Διαφήμιση
Διαφήμιση