HomeHL-SportsΗ κλήρωση των Ελληνικών ομάδων και οι πιθανότητες πρόκρισης.

Η κλήρωση των Ελληνικών ομάδων και οι πιθανότητες πρόκρισης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Σήμερα Παρασκευή 4/8, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, με την συμμετοχή του Ολυμπιακού αλλά και για αυτά του Γιουρόπα Λιγκ, με την συμμετοχή του Παναθηναϊκού , του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός, μετά την πρόκριση του επί της Παρτιζάν, σαν τελευταίο εμπόδιο πριν τους ομίλους, θα έχει να αντιμετωπίσει την κροατική Ριέκα. Ομάδα που σίγουρα δεν τρομάζει αλλά παρόλα αυτά, χρειάζεται προσοχή.

Οι Κροάτες , απέκλεισαν εύκολα την ουαλική TNS και στην συνέχεια, έκαναν την μεγάλη έκπληξη, αποκλείοντας την αυστριακή Σάλτσμπουργκ από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Σταρ της ομάδας , ο Ελβετός Γκαβράνοβιτς, με 18 γκολ σε 36 παιχνίδια την προηγούμενη σεζόν και έχοντας επιστρέψει πλήρως από σοβαρό τραυματισμό, δείχνει ότι μπορεί να πάρει την Ριέκα στις πλάτες του.

Οι Πρωταθλητές, σίγουρα είναι το φαβορί για πρόκριση, αλλά το περσινό πάθημα με την Μπερ Σεβά, σίγουρα πρέπει να τους κάνει να είναι πολύ προσεκτικοί απέναντι σε μια ακόμα πιο επικίνδυνη ομάδα όπως είναι οι Κροάτες.

Πολύ καλή κλήρωση για τον ΠΑΟΚ, όπου μετά την πρόκριση του χθες επί της Ολυμπίκ Ντόνετσκ, θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Σουηδική Έστερσουντ.

Οι Σουηδοί, απέκλεισαν αρχικά την Φόλα Ες από το Λουξεμβούργο με συνολικό σκορ 3-1. Στη συνέχεια έκαναν την τεράστια έκπληξη και απέκλεισαν πάλι με συνολικό σκορ 3-1 την Γαλατασαράι του Ιγκόρ Τούντορ.

Σίγουρα ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους, αλλά το πάθημα της ομάδας του πρώην προπονητή του, πρέπει να τον κάνει να παρουσιαστεί πιο συνειδητοποιημένος από ότι εμφανίστηκε στην σειρά με την Ολυμπίκ για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα.

Η ΑΕΚ , μετά τον αποκλεισμό της από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Κλαμπ Μπριζ που επίσης αποκλείστηκε από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από την Μπασεκσεχίρ.

Η Μπριζ, με πάρα πολύ καλή παράδοση κόντρα στις ελληνικές ομάδες, θεωρητικά θα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τον Δικέφαλο αφού το πρωτάθλημα του Βελγίου έχει αρχίσει ήδη.

Όμως οι πιθανότητες μοιάζουν μοιρασμένες ανάμεσα στις 2 ομάδες και η ΑΕΚ πρέπει να αποφύγει τα λάθη της σειράς με την ΤΣΣΚΑ, αν θέλει η ευρωπαϊκή της παρουσία να συνεχιστεί μέσα στην χρονιά.

Τελευταίος και άτυχος , ο Παναθηναϊκός, που μετά τον εύκολο αποκλεισμό, του κακού δαίμονα Γκαμπάλα, όχι μόνο έχασε για ένα γκολ, την θέση στους ισχυρούς αλλά είχε και την χειρότερη δυνατή κλήρωση.

Στον δρόμο του βρέθηκε, η ισχυρή Αθλέτικ Μπιλμπάο, που έφτασε ως εδώ αποκλείοντας εύκολα την Ρουμάνικη , Δυναμό Βουκουρεστίου με συνολικό σκορ 4-1.

Η Μπιλμπάο διαθέτει , ένα πάρα πολύ ποιοτικό ρόστερ, παρόλο που έχει μόνο Βάσκους ποδοσφαιριστές , καθώς ονόματα όπως οι Αντούριθ, Ινιάκι Ουίλιαμς, Μουνιαίν και Όσκαρ ντε Μάρκος, συνθέτουν μια πολύ υπολογίσιμη ομάδα.

Οι Βάσκοι σίγουρα είναι το φαβορί, αλλά ο Παναθηναϊκός, με την εικόνα που έδειξε στα παιχνίδια με τους Αζέρους και τις προσθήκες που περιμένει στο ρόστερ του, σίγουρα θα διεκδικήσει το καλύτερο όσον αφορά τις πιθανότητες του για πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Συνοψίζοντας ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ μόνο από τον κακό τους εαυτό μπορούν να χάσουν την πρόκριση, για την ΑΕΚ οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες ενώ ο Παναθηναϊκός, πρέπει να υπερβάλει εαυτόν για να προκριθεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση