HomeHL-CultureΜειωμένη κίνηση στο Μαντάμ Τισό λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων

Μειωμένη κίνηση στο Μαντάμ Τισό λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων

Ανησυχούν οι διαχειριστές του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μειωμένη είναι η κίνηση στο Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Μαντάμ Τισό μετά τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Λονδίνο και Μάντσεστερ.

Η βρετανική Merlin Entertainments, η εταιρία που διαχειρίζεται τουριστικές ατραξιόν όπως το μουσείο Τισό, διατήρησε την επιφυλακτικότητά της για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της εγχώριας αγοράς λόγω των πρόσφατων επιθέσεων, αν και κράτησε αμετάβλητη την πρόβλεψη για την ετήσια κερδοφορία της.

Η Merlin, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο όμιλος τουριστικών αξιοθέατων και ψυχαγωγικών πάρκων μετά την Walt Disney, είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι καταγράφεται μείωση του αριθμού των Βρετανών επισκεπτών ύστερα από τις επιθέσεις στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ και εξέφρασε ανησυχία για τον αριθμό των ξένων τουριστών που αναμένονται μέσα στους επόμενους μήνες.

«Καθώς πλησιάζουμε την περίοδο αιχμής, καταγράφουμε καλή πρόοδο στις περισσότερες από τις δραστηριότητές μας, αν και παραμένουμε επιφυλακτικοί για τη βραχυπρόθεσμη προοπτική των αξιοθεάτων μας στη Βρετανία, ύστερα από τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Νικ Βάρνεϊ ενώ η εταιρία ανακοίνωσε αμετάβλητα κέρδη για το πρώτο εξάμηνο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι συνεχίζει να αναμένει πως η ετήσια κερδοφορία της εταιρίας θα συμβαδίσει με τις τρέχουσες προβλέψεις.

Η εταιρεία, που διαχειρίζεται το London Eye, το ενυδρείο Sea Life, τη Legoland και θεματικά πάρκα όπως το Alton Towers, ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη ύψους 50 εκατ. λιρών για τις 26 εβδομάδες έως την 1η Ιουλίου, όπως και την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 9,6% στα 685 εκατ. λίρες σε σταθερή συναλλαγματική βάση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση